Сигнали за бомби заляха столицата и един от главните градове

...
Сигнали за бомби заляха столицата и един от главните градове
Коментари Харесай

Сигнали за бомби в РСМ: Затворено е летището, евакуирани са училища и хотели

Сигнали за бомби заляха столицата и един от основните градове на Северна Македония тази заран.

На имейл адресите на 10 учебни заведения в Скопие и пет в Битоля, както и на Футболната федерация на Македония, хотел „ Александър Палас “, хотел „ Мериот “, търговски център „ East Gate “, спортна зала „ Борис Трайковски “ и Международно летище Скопие са получени закани за сложено взривно устройство, осведоми МИА.

Сигнал за бомба е постъпил и в ПМГ " Д-р Панче Карагьозов ", откъдето се изтеглят учениците.

Според кмета на община Гази баба Бобан Стефковски има сигнали за сложени бомби в учебните заведения „ Григор Пърличев “, „ Наум Наумовски-Борче “, „ Кръсте Мисирков “, „ Кирил и Методий “, „ Крум Тошев “, " 25 май ", " Дане Крапчев " и " Наум Охридски ".

" ТАВ Македония " удостовери, че интернационалното летище в Скопие е получило опасност по имейл тази заран за взривно устройство. От там допълват, че информацията е била неотложно обявена на Министерство на вътрешните работи, като в същото време целият личен състав и всички пасажери и/или минувачи, които са на летището, са били безвредно евакуирани, а елементи на Министерство на вътрешните работи правят оглед на оборудванията на летището. “Полетите не са анулирани, само че сега придвижването е спряно, до момента в който не получим съобщение от Министерство на вътрешните работи, че е безвредно активността на летището да продължи по нормалния график “, се споделя в известието от " ТАВ Македония “.

Веднага след постъпилите сигнали са подхванати ограничения от полицейски чиновници за безвредно изтегляне на постройките и се правят антитерористични инспекции. Предприемат се и ограничения за изясняване на случаите.

„ Засега всички деца са в сигурност, евакуирани са от територията на учебните заведения и са придружавани от педагогическия личен състав. Веднага след информацията разговарях с виновните лица в РПУ Гази Баба за неотложно предприемане на всички нужни ограничения за инспекция на получената информация “, написа Стефковски.

Заради сигнала за сложена бомба в хотел " Александър палас " днешната годишна конференция на Търговската камара на Северна Македония, на която трябваше да приказва министър председателят Димитър Ковачевски, беше анулирана. Сред участниците в конференцията в " Александър Палас " бяха министрите на стопанската система Крешник Бектеши и министрите на финансите Фатмир Бесими.

Това е първият случай на сигнал за бомба на събитие, на което би трябвало да участват политици.
Тези дни обект на бомбени закани учебни заведения, институции, търговски центрове и други обекти. Вчера са регистрирани рекордните 49 сигнала за бомби, които полицията след инспекции е показала, че са лъжливи. В поредицата от известия за доставени бомби през миналия интервал днешният сигнал на летището в Скопие се случва за първи път.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР