Сигнали за бомби евакуираха няколко училища в Бургас вчера. Засега

...
Сигнали за бомби евакуираха няколко училища в Бургас вчера. Засега
Коментари Харесай

След сигналите за бомби в училища: Кога децата се връщат в класните стаи в Бургас?

Сигнали за бомби изтеглиха няколко учебни заведения в Бургас през вчерашния ден. Засега няма открито нищо съмнително, само че огледите на постройките не престават, споделиха от полицията.

Става дума за към 30 образователни заведения в двата града

Заплаха за бомба са изпратени по имейл. По неофициална информация става въпрос за хакерска офанзива. Сигнали са постъпили в над 15 учебни заведения в Бургас, множеството от които съществени. Децата са били евакуирани, най-малки са изведени на разходка в Морската градина, до момента в който родителите ги вземат.

Учебните занятия в Бургас са прекратени за 24 часа, до момента в който се откри дали има взривни устройства в учебните заведения. Учебните часове ще бъдат възобновени, в случай че всичко е наред, а децата ще бъдат върнати назад в класните стаи през днешния ден в 11 ч. Директорът на едно от бургаските учебни заведения изясни, че през вчерашния ден не е имало суматоха, а евакуацията е минала умерено.

Той добави, че се е допитал до изкуствен интелект какво да прави

Организирано профилирани екипи на Дирекция оперативно-техническа информация (на МВР) са направили обстойни инспекции, като досега не са открити съмнителни предмети в постройките.

В идващите дни ще има засилен надзор в учебните заведения в града, ще продължи и следствието, с цел да се откри повода за постъпилите сигнали за бомби.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР