Сигналът за убийството е подаден доста късно – с 50

...
Сигналът за убийството е подаден доста късно – с 50
Коментари Харесай

Директорът на СДВР: Сигналът за убийството на Нотариуса е подаден с близо час закъснение

Сигналът за убийството е подаден много късно – с 50 – 55 минути забавяне. Това съобщи шефът на Столична дирекция на вътрешните работи гл. комисар Любомир Николов по отношение на убийството на Мартин Божанов – Нотариуса, съобщи кореспондент на БГНЕС.


„ Все още правим процесуално-следствени дейности с оглед събиране на данни и условия по отношение на съответни и хипотетични причинители, местонахождение, откъдето е заимствуван изстрелът, диаметър на оръжие, тип на оръжие, както и откриваме лица от близкия му кръг, с които занапред ще стартираме да работим, с цел да се ориентираме по-мащабно в житието и битието на лицето предвид на това да изведем по-коректни версии, с които да стартираме да работим предпочитано ", заяви Николов.

Установено е, че Мартин Божанов – Нотариуса е притежател на парцели отвън рамките на страната, и по-конкретно в Гърция.

Попитан какъв брой парцела има в България, шефът на Столична дирекция на вътрешните работи отговори, че той фиктивно владее много парцели, само че на негово име и на името на негови компании парцелите са единици.

" До момента имаме данни за един парцел с много огромни мащаби ", изясни той за парцела в Гърция.

От Столична дирекция на вътрешните работи разполагат и с данни, че брачната половинка на Мартин Божанов – Нотариуса е придобила къща отвън рамките на София, където през вчерашния ден е осъществено претършуване.

Николов изясни, че подаденият сигнал е с близо час забавяне, тъй като тогава Божанова го е установила.

" За страдание, тези очевидци, които са чули вероятно възпроивеждане на изстрели, също не са алармирали на органите на Министерство на вътрешните работи неотложно откакто са възприели тези изстрели ", сподели още той.

Директорът на Столична дирекция на вътрешните работи заяви, че Мартин Божанов – Нотариуса е обект и на други разработки. " Абсолютно всички служби, които са разследали някакво негово вероятно незаконно държание, сега са включени в нашия действен щаб, който работи за откриване на това ликвидиране ", добави той.

Николов посочи, че не може да разяснява оперативните дейности и съмнения за съответни възможни причинители на убийството. По думите му всичко е допустимо и може част от лицата сега да не са на територията на страната, само че акцентира, че това не е спънка след определяне на съпричастност, също да бъдат подведени под наказателна отговорност.

Заместник-градският прокурор Иво Илиев заяви, че това, което му е знае се, че в Софийска градска прокуратура се води едно досъдебна произвеждане във връзка с активността на Мартин Божанов и то се касае за имотни измами и за пране на пари, получени от тези имотни измами, и за насила във връзка с съдии, които са гледали цивилен каузи, по които той има някакъв интерес.

" По това досъдебно произвеждане той не е бил притеглен като обвинен досега, тъй като не е било завършило следствието, само че са разпитани всички очевидци, назначени са експертизи. Към това дело са присъединени и записи от правосъдни съвещания, в това число записите на госпожа Бакалова и на Антикорупционния фонд, тъй че там се проверява огромната активност ", сподели още Илиев. Той добави, че следствието безусловно е било завършило и е било въпрос на време на бъде повдигнато обвиняване на Божанов.

" Но освен това стичане на събитията, обективно няма какво да стане. На процедура следствието е било на самия край ", добави заместник-градският прокурор./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР