Сигналът за пострадалия мъж е подаден вчера минути преди обяд

...
Сигналът за пострадалия мъж е подаден вчера минути преди обяд
Коментари Харесай

Пожарникари спасиха човек, паднал в кладенец в Търговище

Сигналът за потърпевшия мъж е подаден през вчерашния ден минути преди обяд и на него са се отзовали чиновниците на Районната работа " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " в Търговище и на Районното ръководство.

Пострадалият 64-годишен мъж от търговищкото село Алваново е паднал в кладенеца в частния си парцел. Той слязъл по стълба в него, с цел да извърши ремонтни действия. Стълбата била закрепена за горния завършек на кладенеца с две въжета. Впоследствие едно от въжетата се скъсало и индивидът паднал в кладенеца.

Престоял е там към три часа в студената вода с дълбочина към 1,20 метра. Съседи чули виковете му и се обадили на тел. 112, прибавя Българска телеграфна агенция.

Тъй като кладенецът е бил стеснен и на процедура не било допустимо да бъдат спуснати спасители в него, с цел да оказват помощ на изпадналия в неволя жител, пожарникарите спуснали към дъното на кладенеца четиризвенна стълба. Пострадалият се изкачил по нея и бил измъкнат оттова в относително положително общо положение, само че премръзнал.

Впоследствие мъжът е получил потрес, евентуално породен от огромната температурна разлика сред водата в кладенеца и жегите на открито, само че той бързо бил овладян от пристигналия на мястото на случая екип на " Спешна помощ ".

Мъжът е откаран в МБАЛ-Търговище, където са открити охлузни рани по тялото. По негово предпочитание е бил освободен за домашно лекуване.

Преди години пожарникари от Търговище избавиха крава, паднала в бунар. Случаят е от септември 2021 година в търговищкото село Васил Левски.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР