Сигналът за пострадала жена в района на връх Джано е

...
Сигналът за пострадала жена в района на връх Джано е
Коментари Харесай

Директорът на Спешна помощ в Благоевград: Туристката е починала от получените при падането травми

Сигналът за потърпевша жена в региона на връх Джано е подаден към Планинската избавителна работа в Банско към 14.40 часа през днешния ден. Веднага към мястото на случая се насочат планински спасители. Малко след идването им е взето решение да излети хеликоптер, който да помогне притранспортирането на потърпевшата туристка, защото дамата е била в доста тежко положение и в безсъзнание, оповестиха Планинската избавителна работа.

В акцията се включва екипаж от състава на 24-та авиационна база Крумово с вертолет " Кугар ", оповестиха от Министерство на защитата. Цялата интервенция е траяла към два часа и половина, сподели шефът на ПСС Емил Нешев.

По думите му спасителите са се борили за всяка минута, а присъединяване на хеликоптера е дало късмет на потърпевшата жена. " Това, което знаем е, че направихме всичко допустимо за нейното избавяне ", разяснява Емил Нешев.

Прибирането на екипите продължава, чака се планинските спасители скоро да са в базата, уточни Нешев. Той добави, че без присъединяване на вертолета акцията е щяла да продължи минимум 14 часа в сложни условия, през терен със заледени сектори, по който се рискува и животът на спасителите.

Директорът на ПСС изрази признателност към всички участници в акцията и изрече съболезнования към околните на починалата жена.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР