Сигналът за инцидента е подаден вчера на тел. 112 около

...
Сигналът за инцидента е подаден вчера на тел. 112 около
Коментари Харесай

Трима задържани за убитото от питбул дете

Сигналът за случая е подаден през вчерашния ден на тел. 112 към 14 часа. Момченцето било единствено на двора на къщата на вуйна му. Детето се доближило към питбула, който бил вързан с верига евентуално, с цел да го погали. В този миг обаче животното се хвърлило върху момченцето и му прегризало гърлото. Детето умряло на място .

В къщата, в която е станала нещастието, живее лелята на дребния Тошко. Жената имала бебе на два месеца и 3-годишното момченце съвсем всеки ден ходело при нея, описа бабата на детето пред bTV.

Вчера Тошко отново отишъл при вуйна си, която го нахранила и детето се заиграло. По някое време обаче момченцето споделило, че му се върви до тоалетната и излязло от къщата. Лелята пък помислила, че то се е прибрало при баба си, която живее в прилежащата къща.

"Дъщеря ми увила бебето в одеяло и идва у нас и ме пита - майко, Тошко прибра ли се? Казах й, че го няма и двете се върнахме в нейната къща. Оставих я вътре с бебето, извиках моята зълва и двете тръгнахме да го търсим. По това време шурей ми беше на работа. Никой не знаеше, че детето е отишло откъм гърба при кучето. Дъщеря ми го откри, откакто излезе да простира. Тогава видяла, че муцуната на кучето е цялата в кръв . Приближила се, само че кучето я захапало и нея. Синът на зълва ми й се притече на помощ, а Тошко беше до кучето ", добавя бабата на момченцето.

Питбулът е бил вързан с пълен синджир и не е бил употребен за боеве, настояват роднините на притежателя, който дружно с бащата на момченцето и вуйна му са арестувани.

Малкият Тошко пък е гледан от баба си и дядо си по майчина линия, тъй като майка му работи в Германия. Тази заран дамата се е прибрала в България.
Близките на арестувания притежател обаче настояват, че детето постоянно е било оставяно без контрол от баба си, която гледала и другото си внуче.

Директорът на Дирекцията по сигурност на храните в Пазарджик доктор Петър Митев съобщи, че ще бъде осъществена експертиза в границите на досъдебното произвеждане дали питбулът е бил нападателен.

"Какво тъкмо е отключило експанзията на кучето сега не може да се каже. Кучето има тип на недохранено, на забележима възраст към 4 години. По данни на хората, които го отглеждат, то било прибрано преди към 2 години. То няма ветеринарно-медицински документи, няма чипиране, не са провеждани имунизации и обезпаразитяване”, сподели още доктор Митев.

Той не изключи вероятността недохранването да е отключила експанзията в кучето. По думите на доктор Митев, откакто станат ясни резултатите от експертизите, ще бъде решено дали питбулът ще бъде приспан.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР