Сигналът срещу мен /бел.ред. подписан с имената на издирвания бивш

...
Сигналът срещу мен /бел.ред. подписан с имената на издирвания бивш
Коментари Харесай

Прокурор Георгиева за сигнала срещу нея от Пепи Еврото: Атака от сила, която контролира процеси в прокуратурата

Сигналът против мен /бел.ред. подписан с имената на търсения някогашен следовател Петьо Петров - Еврото/ е офанзива от мощ, която управлява процеси в прокуратурата и е директно засегната от прекъсването на финансиране от Брюксел, обвързвано с наши каузи, сподели в изявление за " 24 часа " българският европрокурор Теодора Георгиева. 

" Сигналът е смехотворен както заради наличието си, по този начин и тъй като изхожда от търсено за тежки умишлени закононарушения лице, което българската страна съобщи, че не знае къде се намира, както и дали е жив, а в това време реализира с него институционална връзка и интензивно му асистира, в случай че това изобщо изхожда от този човек. Преди да прави медийни изяви по мотива, прокуратурата е следвало да обясни този въпрос, в противоположен случай взе участие интензивно в омаскаряването на магистрати с безупречна известност, и както го нарекох - посредством този памфлет съучаства в закононарушението набедяване. За мен това е офанзива от страна на контролираща процеси в прокуратурата мощ, не мога да изпадам в конкретика. Да речем, че прекъсването на европейско финансиране вследствие на наши следствия ще я засегне директно ", добави тя.

" Ние ще продължим да работим и ще уведомяваме обществото за това. Защо се появява в този момент, не знам, само че съответства с друга значима за прокуратурата вест от същия ден, а точно прекратяването на дело от огромен публичен интерес (сигналът, пратен сякаш от Пепи Еврото стана обществен във вторник, когато беше прекъснато следствието “Барселонагейт ” - б.р.). Дали е съвпадане, или тактика, не знам, просто установявам обстоятелството. Но това е единствено съпътстващ резултат, главната причина са наранени финансови ползи, които занапред следва да се засягат в следствие от нашата активност ", разяснява още Георгиева. 

Във връзка с следствието на измами при търговията с излъчвания и има ли данни за закононарушения, осъществени от висши държавни чиновници, тя съобщи: " Разбира се, че има такива данни. Във всички по-големи планове, където има корист с европейски средства, проблемите започват от държавата посредством съответните чиновници на по-високо и по-ниско равнище и свършват с изпълнителите, като това нормално е симбиоза. В съответния случай за последните години се регистрира, че количествата парникови газове падат, а в това време се продават идентични количества топла вода и ток. Ако са обезщетени нездравословните излъчвания с изгаряне на биомаса, както се твърди, съгласно специалисти няма да е останало и едно дърво. Държавата е упълномощила верификацията на годишните отчети за излъчванията на парникови газове на частни сдружения, благосъстоятелност на физически лица, които по един или различен метод са свързани с тецовете, само че не това е огромният проблем. В последна сметка верификацията се случва и в съответното министерство, което показва погрешните съгласно нас данни на Европейската комисия. Разследването тече и в тази посока ".

Георгиева уточни и по-значимите следствия на Европейската прокуратура, в които вземат участие делегираните прокурори от България. " Те са известни, огромни инфраструктурни планове в НКЖИ, пристанището във Варна, електрическите рейсове, проблемите с тяхната доставка и действие и други На процедура се получават и усвояват големи суми пари, само че в случай че не е осъществена напълно услугата, каквито случаи има, т.е. цялостна липса на осъществяване и преустановен контракт, то се стига и до неуместни обстановки, в които облагата на изпълнителя е няколко пъти по-голяма от цената, вложена в плана, откъдето е и неприятното и некачествено осъществяване. Говорим за десетки милиони марж на печалба спрямо доста по-скромни суми, вложени в изпълнението на проекта, в случай че въобще е изпълнен, както показах ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР