Сигналът срещу Коцев е постъпил на 3 януари с вх.№

...
Сигналът срещу Коцев е постъпил на 3 януари с вх.№
Коментари Харесай

ОИК проверява кмета на Варна за участие в 9 офшорки в Малта

Сигналът против Коцев е постъпил на 3 януари с вх.№ 465 към ОИК - Варна. Подаден е от телевизия " Истина и независимост ", посредством Александър Иванов, с искане за инспекция на допустима несъответственост на Благомир Рубинов Коцев да заема този пост, заради присъединяване в следните търговски сдружения регистрирани в Малта: Vengen Shipping Limited, Ocean Lines Company Limited, Ahilleos Maritime Limited, Linden Shipping Limited, Boden Shipping Limited, Norden Shipping Limited, Harley Shipping Limited, Alaya Shipping Limited, Santa Rosa Shipping Limited, както и осъществяването на цялостна инспекция за съществуване на присъединяване му в други търговски сдружения регистрирани в Малта.

С протоколно решение от 03.01.2024 година ОИК Варна е взела решение да се изпрати искане за информация от Търговския указател на Малта, по отношение на присъединяване на Благомир Рубинов Коцев в търговски сдружения регистрирани в Малта. На 18 януари е постъпил отговор от Търговския указател на Малта с който се уведомява ОИК Варна, че желаната информация може да бъде предоставена единствено след категорично единодушие на Благомир Рубинов Коцев.

До 1 февруари той би трябвало да подава в ОИК Варна документално единодушие за даване на публично извлечение от Търговския указател на Малта. Седмица по-късно Коцев би трябвало да подава в ОИК Варна документи, удостоверяващи, че е прекратил присъединяване си в комерсиалните сдружения в открития от закона период.

По информация на Българска национална телевизия Коцев е прекратил присъединяване си във компании още преди да стане регионален шеф на Варна преди 2 години.

Подобни сигнали са подадени на 29 януари и за кметовете на варненските региони " Приморски " и " Одесос " - Николай Желязков и Цветан Цветков.

Според подадените в ОИК данни Цветнен Цветков е притежател на компания Едноличен търговец " ТУКИ-ЦВЕТКОВ - ЦВЕТНЕН ЦВЕТКОВ ", открито с приложена разпечатка от Търговския указател, а Николай Желязков попада като ликвидатор на " Контекст Плюс " ЕООД. В тридневен период двамата могат да показват доказателства, че изказванията в сигналите не са правилни и да създадат документално несъгласие, както и да апелират решението пред ЦИК. Ако сигналите се окажат основателни, ЦИК може да приключи пълномощията им.

 

 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР