Сигналът спрямо Асен Василев не съдържа никакви данни за извършено

...
Сигналът спрямо Асен Василев не съдържа никакви данни за извършено
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Прокуратурата прилага трикове

Сигналът по отношение на Асен Василев не съдържа никакви данни за осъществено закононарушение от който и да било. Ако някои е направил този извод е злоупотребил.

Това съобщи министърът на вътрешните работи Бойко Рашков в изказване от отрасловото ведомство, отдадено на формираното досъдебно произвеждане за закононарушение по работа против финансовия министър.

Днес последвала информация от профилираната прокуратура - след инспекция и информация се открило, че е формирано досъдебно произвеждане против лице със служебно състояние. Това е трик, който се употребява от прокуратурата, добави вътрешният министър.

Той означи, че няма известие от Министерство на вътрешните работи в прокуратурата за обвиняване против Асен Василев. Защо е написано погрешно събитие Рашков не знае. Това не илюстрира ли политическото държание на прокуратурата? Не опровергава ли изказванията на основния прокурор Иван Гешев, недоумява Рашков.

Той изясни, че обществото станало свидетел на формирано неотложно досъдебно произвеждане от прокуратурата. " Нямам частта да познавам създателя на сигнала, само че става въпрос за Георги Самуилов, който твърди, че е съвършен търговец и поданик и се оплаква от вицепремиера и финансов министър Асен Василев ", изясни Рашков.

Според него Самуилов е обвързван с ГЕРБ и респективно с основния прокурор Иван Гешев. Ако Рашков бърка, би бил подготвен да се извини. Намерила ли е прокуратурата съображение да образува неотложно досъдебно произвеждане против Василев или не е намерила съображение, запита силовият министър.

Ако там има констатация за осъществено закононарушение, всички проверки в страната, всички инспекции на Национална агенция за приходите би трябвало да могат да послужат като съображение за формиране на наказателно произвеждане. Представете си какъв извод прави прокуратурата, посочи министърът.

Рашков съобщи още, че вместо прокуратурата да си посипе главата с пепел, почнала да приказва по какъв начин вътрешният министър се е снабдил с материалите. Един чужд, само че безкористен човек ми ги остави, сподели Бойко Рашков.

Крайно време е, тъй като ГЕРБ желае подпомагане от чужбина, ние като народ да кажем на ръководителя на ЕНП Манфред Вебер за водача на опозицията Бойко Борисов, настоя Рашков.

Той постоянно чувал по какъв начин Борисов оценявал с думите кой бил болшевик и кой не е. " Нека не се прави повече светец, в сравнение с е. Прекаленият светец и богу не е мил ", сподели още Рашков и сподели данни от биографията на някогашния министър председател, че през 1990 година е напуснал системата на Министерство на вътрешните работи, защото е отказал да остави партийната си брошура.

Във връзка с ареста на Бойко Борисов, Рашков упрекна някогашните ръководещи, че съзнателно създали промени в Закона за хазарта, с цел да облагодетелстват предприемача, избягал в Дубай - Васил Божков. Ако жителите считат, че повече от половин милиард лв. не заслужават решение на способния орган, аз не считам, че е по този начин, сподели вътрешният министър.

Според него би било редно някогашният министър председател Бойко Борисов, някогашният финансовият министър Владислав Горанов и някогашният началник на ПР отдела на ГЕРБ Севдалина Арнаудова да бъдат арестувани за 72 часа, а не за 24 ч.

Прокуратурата желае да бъде чадър над някои хора, които са били в ръководството, добави министърът Бизнесменът Васил Божков може да прави каквото си желае, само че може да бъде разпитан като очевидец по друго досъдебно произвеждане през видеоконферентна връзка, посочи Бойко Рашков.

Той уточни, че прокурорите ни са слепи и за част от досъдебни производства.

Рашков се скара и с журналиста Ива Николова от ПИК като я помоли да напусне ведомството, защото Министерство на вътрешните работи не е партийна организация. Все отново изказване бе направено и Рашков не напусна трибуната, както направи по време на вчерашната Комисия по вътрешна сигурност и публичен ред.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР