Сигналът ни за корупция върху електронния министър Александър Йоловски е

...
Сигналът ни за корупция върху електронния министър Александър Йоловски е
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Сигналът ни за натиск върху електронния министър е прехвърлен в прокуратурата

Сигналът ни за корупция върху електронния министър Александър Йоловски е трансфериран в Софийска градска прокуратура (СГП), сподели Тошко Йорданов от „ ИТН “ Има Такъв Народ на взаимен брифинг с Гроздан Караджов (ИТН) в Народното събрание.

По думите на Йорданов от Комисията за противопоставяне на корупцията (КПКОНПИ) са сметнали сигнала им против Кирил Петков и Божидар Божанов за оказване на напън върху министъра на електронното ръководство за състоятелен и са го трансферирали към СГП.

Йорданов посочи, че става въпрос за 640 млн. лв., които по думите му „ не е трябвало да минат през публични поръчки, а да бъдат раздадени на подобаващите компании “. Той е бил и заплашван, че в случай че не направи това, нещо ще се случи на фамилията му, уточни още той.

Гроздан Караджов (ИТН) изясни, че КПКОНПИ е направила съответната инспекция. Тя е разпитала освен лицата, които са забъркани в този проблем, само че е проверила и документите, която демонстрира, че в действителност има такива 640 млн. лв., за които в действителност е имало подобен вид, в който той е бил натискан да се разпределят, без да се минава по реда на закона за публичните поръчки, сподели още той.

На въпроса дали чака Делян Пеевски да скапе сглобката, Йорданов отговори, че не знае какво да чака. „ Няма никаква гаранция, че на следващия ден няма да се гушнат след едно „ мазно “ кафе и седене в скута “, добави още той.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР