Сигналът е постъпил днес. Компетентните органи са установили, че на

...
Сигналът е постъпил днес. Компетентните органи са установили, че на
Коментари Харесай

Обезвредиха десетки варели с опасни вещества, изхвърлени край Димитровград

Сигналът е постъпил през днешния ден. Компетентните органи са открили, че на няколкостотин метра от града в посока село Крум са изхвърлени над 20 варела с химически субстанции, наподобяващи на багра. Отделно на мястото има и десетки гуми и други отпадъци.

Според очевидци, представени от, варелите с вещество с неразбираем генезис се появили край пътя преди месец. Ако се съди по надписите, наличието им е друго - багра, смоли и други Властите са ги определили като рискови, само че към момента наличието им не е конкретизирано. 

От Регионалната ревизия по околната среда и водите са взели проби от веществата, които ще бъдат изпратени в лаборатория, изясни пред  шефът на РИОСВ-Хасково Мариана Вълчева. Очаква се резултатите да отговорят на въпросите до каква степен рискови са изхвърлените субстанции.

Взети са ограничения варелите да бъдат вдигнати. Те ще се съхраняват краткотрайно от Община Димитровград, изясни кметът Иво Димов. Екипите на кметството са почнали почистване на нерегламентираното бунище.

Ако причинителят бъде открит, той би следвало да заплати почистването на мястото, както и обезвреждането на веществата от профилирана сертифицирана компания. 

От полицията са почнали инспекция по случая, която има за цел да откри причинителя. За случая е сигнализирана и прокуратурата. 

 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР