Сигнал за учителка, която разказва на децата, че от ваксините

...
Сигнал за учителка, която разказва на децата, че от ваксините
Коментари Харесай

Притеснена майка: Учителка казала на детето ми, че ваксините са опасни. Как да му обясня, че няма да умра?

Сигнал за учителка , която споделя на децата, че от имунизациите се умира. Този сигнал повдигна въпроса какво въобще доближава до учениците по тематиката Ковид и за какво няма осведомителна акция, ориентирана точно към децата в учебно заведение и най-важното - учредена на обстоятелства, предава Българска национална телевизия.

По стратегия ученикът в начален курс имал постоянен час, друг от " час на класния ". На процедура обаче получил лирическо отклоняване на тематика " Ковид и ваксини ".

Майката: Класната им е обяснявала за вредите от имунизациите против Ковид-19.

Детето: Ами тя ни описа, че една жена се ваксинирала и два дни по-късно е умряла.

Майката: И какво друго сподели?

Детето: Че съгласно нея не Ковид е казусът. Че съгласно нея от имунизациите са умрели повече хора, в сравнение с от Ковид.

Майката: Ама това целият клас до момента в който бяхте?

Детето: Да.

Майката: В час?

Детето: Да.

Майката: То се притесняваше за мен и за татко му, защото ние сме имунизирани и ни обясняваше, че неговата учителка е била безапелационна и сигурна, че хората, които си поставят ваксини, ще умрат. Без никакви обстоятелства, само че и без другата позиция. Те на тази възраст съгласно мен одобряват безрезервно всичко това, което чуват от учителите.

В министерството на образованието не знаят за този случай.

" Ние нямаме при нас постъпил подобен сигнал. Бих посъветвала, в случай че родител стане очевидец на такава обстановка, да беседва с учителя и да подаде съответния сигнал, с цел да можем да реагираме ", сподели Мария Гайдарова, зам.- министър на образованието, пред Българска национална телевизия.

Въпросът на майка та обаче излиза от съответния случай.

Майката: За мен е значимо в такава обстановка да се приказва с обстоятелства, тествана информация, не информация, прочетена в някоя обществена мрежа.

Докато у нас някои учебни заведения вкарват заповеди да се приказва 5 минути за коронавирус без да е ясно защо тъкмо ще стане дума и каква ще е интерпретацията на учителя, в други учебни заведения в Америка да вземем за пример - за децата са готови научни видеа. Поднесени по друг метод за другите възрасти. У нас към този момент осведомителна акция МОН е насочило единствено към учителите.

" МОН е дало в насоките линкове с точна научна информация, която може да се употребява. Да зададе своите въпроси, да получи аргументирани отговори от медицински водещи експерти в региона. Науката е водеща във всяко отношение, когато приказваме за обучение ", споделя Мария Гайдарова, зам.- министър на образованието.

МОН допуска, че информацията, дадена на учителите ще стигне в същия тип до децата. Но както разбрахте от този случай това е единствено съмнение.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР