Сигнал за проблем от един от най-големите избирателни райони в

...
Сигнал за проблем от един от най-големите избирателни райони в
Коментари Харесай

Сигнал за проблем с организацията на вота в Пловдив

Сигнал за проблем от един от най-големите изборни региони в страната - Пловдив.

Шефовете на районните изборни комисии и там, както във всички огромни градове, са изправени пред задачата - по какъв начин да проведат гладки избори в обстановка на ковид и специфични здравни наставления, без да има закъснение. При всички положения ще им бъде нужна или нова организация, или нова инфраструктура, или и двете.

В Трета палата на панаира е помещението, където членовете на изборни комисии незабавно след изборния ден ще идват както с протоколите, по този начин и с чувалите с бюлетините. И макар уверенията, че ще бъдат взети всички противоепидемични ограничения, има подозрения за това дали те ще могат да се съблюдават.

" Взети са поради всички ограничения, които са според напътствията на министъра на опазването на здравето, към момента чакаме такива от ЦИК, постановени с преднамерено решение, които да можем да използван на процедура. Съгласно напътствията обаче всички членове на секционните изборни комисии следва да бъдат снабдени с персонални защитни средства - маски, ръкавици, дезинфектанти, с цел да могат в изборния ден да дезинфекцират постоянно повърхностите, на които работят ", изясни Илиан Иванов, ръководител на 16 РИК Пловдив град.

Той посочи, че се чакат да дойдат към 1500 индивида членове на секционни комисии, като при потенциал на претовареност на тази палата към 30%, ще могат да разположат 800 седящи места през метър и половина разстояние.

" Единият метод е с извозването, да се извозват не повече от три комисии, тъй че да има непрекъснато ротация и тук да има заети непрекъснато 800 стола, 800 места, защото в палатата насреща ние ще обработваме секционните протоколи.Така че ще се стремим да съблюдаваме тези ограничения и ограничавания ", сподели още Иванов.

По думите му, или ще има изчакване, или ще се забавят малко с превозването, с цел да може да се обезпечи една ротация сред тази палата и палатата, в която ще се одобряват книжата и материалите. Забавяне в обработването на резултатите няма да има, защото могат да влязат най-малко три комисии по едно и също време да се обработват, а също така в другата палата ще се обезпечат седящи места през метър и половина най-малко за 60 от членовете на изборните комисии.

Репортер: Деница Торньова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР