Сигнал за поредна схема на кражба на кучета достигна до

...
Сигнал за поредна схема на кражба на кучета достигна до
Коментари Харесай

Още една схема за кражба на кучета - този път в Русе

Сигнал за поредна скица на кражба на кучета доближи до GlasNews.bg - този път действието се развива в Русе.

В предходен материал ви разказахме за незаконната скица с крадене на кучета. Тогава казусът бе от столицата, а за него описа екслузивно Ани пред екипа ни. Да напомним: Малката Тери /кучето/ е открадната от студио за маникюр, благосъстоятелност на Ани /стопанката/. На кученцето не му се случва за първи път да е на това място, защото Ани постоянно я взима със себе си, само че една неделя вечер, към 20:30 часа, кученцето излиза от студиото на по-малко от половин метър и... изчезва безследно.

Ани търси кучето, само че по този начин и не го открива, по тази причина взема решение да принтира и залепи постери със фотография на Тери и телефонен номер за връзка. По съвет на други потърпевши, Ани потегли към квартал " Лозенец ", а магазинерка я насочва към мъж, който търгувал с крадени кучета - прякорът му е Чопъра. Тя е разкрила къде живее и е разговаряла с него. Не след дълго, Чопъра изискал от Ани 50.00 лева, " с цел да почерпи хората си и да стартират да търсят кучето, което сигурно било някъде там ". Ани му дала парите, само че в продължение на часове, крадецът не стопира да изнудва я изнудва за още... историята завърша с благополучен край и можете да си я припомните цялата тук:

А в този момент да насочим вниманието си към случая със схемата за кражба на кучета в Русе. В най-големия български град по поречието на река Дунав, кражбата на кучета също е добре развита. Потърпевш споделя пред GlasNews.bg, че крадците си набелязват възрастни и доверчиви хора, като наглите дейности се извършат най-често към магазини. Как се стига до кражбата? Ето автентичен образец: Младо момиче се доближава до възрастен човек с куче и стартира да се интересува от животното - положително ли е, дава ли да го милват, отзивчиво ли е. Крадлата предлага на възрастния да наглежда кучето, до момента в който индивидът пазари в магазина. След като излезе обаче от магазинчето, стопанинът осъзнава, че кучето му е откраднато.

" Случаят за който аз знам е на мой комшия с доста хубава порода куче. Над 10 годишен Аляски Маламут. Та, моят комшия отива до магазин за вестници в квартала, който е до един хранителен магазин. Купува си вестник, в този миг се доближава момиче и стартира да го разпитва за нравите на кучето, да го милва и така нататък Заговарят се, тя очевидно е следила индивида, тъй като той след вестника, нормално оставя кучето пред хранителния магазин и влиза за цигари. То е подготвено и слуша и не мърда. Но въпросният ден, тя предлага да остане с кучето на открито и сякаш да чака стопанина. ", споделя комшия на пострадалия.

Когато стопанинът излезнал от магазина останат шокиран - ни куче, ни момиче. Той е отишъл до полицията и е подал сигнал. Но служителите на реда са безсилни. Един ден обаче възрастният мъж получава позвъняване от ветеринарна клиника. От там изясняват, че при тях е постъпило куче, доведено от момиче. Тя желала да му махнат чипа, тъй като щяло да живее на село и нямало да му би трябвало. Самите ветеринари познават кучето, тъй като то е водено при тях. От ветеринарната клиника са ревизирали информацията от чипа и са звъннали на същинския притежател - чак тогава полицията се задействала.

Не след дълго крадлата на кучето е била открита - намират я на път да бяга, на гарата в Русе. Оказало се е, че е наркозависима и задачата й е да избяга в различен град с кучето. Много евентуално е да е желала да продаде животното, с цел да си набави пари за идната доза хероин.

GlasNews.bg още веднъж намомня - в случай че и Вие търсите загубен домакински любим и опитите Ви за неговото намиране дотук са безуспешни - не се отхвърляйте и не се предавайте. Помнете, че постоянно има нещо, което може да се направи - подайте тъжба в Министерство на вътрешните работи, разлепете разгласи, организирайте по-задълбочено претършуване на региона на изгубването, разпитайте хората, посетете незабавните центрове за животни.



На фотографията: Аляски Маламут - порода едри домашни кучета, в началото развъждана в Аляска и употребена като впрегатни кучета. Понякога е бъркана с породата хъски, въпреки че двете се разграничават в доста връзки.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР