Сигнал за опит за измами чрез имейл съобщение е приет

...
Сигнал за опит за измами чрез имейл съобщение е приет
Коментари Харесай

Сигнал за нова измама чрез имейл съобщение

Сигнал за опит за измами посредством имейл известие е признат в Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Шумен, оповестява пресцентърът й, цитиран от Българска телеграфна агенция. Получателят на писмото е получил съобщение, че е обект на следствие на естонската полиция, по-конкретно от чиновник с имена Атанас Трайков Илков. Разследването се водило по отношение на осъществени закононарушения, свързани с " киберпорнография ", " нецензурен уебсайт " и " детска порнография ".

Описано било още, че в границите на 48 часа получателят би трябвало да бъде " изслушан по имейл ", с инструкции да се напишат претекстове и да бъдат прегледани и тествани за наказания. Освен това пишело, че след този интервал сигналът ще бъде предаден на Иван Гешев, прокурор и експерт по киберпрестъпления, с цел да изготви заповед за арест. В писмото се казвало още, че фотография на получателя на имейл известието ще бъде оповестена в медиите и ще бъде регистриран като полов нарушител. Подписано е от Атанас Илков Трайков, началник на националната полиция и специалист в отдел " Престъпления ".

Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Шумен поучава да бъдете изключително деликатни, когато отваряте имейл, който наподобява като публично известие и в него подателят изисква да бъдат предоставени персонални данни - имена, пароли и други След това е прекомерно допустимо данните да се употребяват злонамерено за кражба на идентичност, регистрации в интернет или кражба на финансови средства, в случай че бъдат предоставени номера на кредитни карти. Ако получите писмо със подозрително наличие, уведомете екипа на вашата е-поща. Не въвеждайте персоналните си данни в интернет и постоянно бъдете деликатни преди да отворите линк към връзка, допълват от пресцентъра на полицията в Шумен.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР