Сигнал за обир на каса за плащане на сметки в

...
Сигнал за обир на каса за плащане на сметки в
Коментари Харесай

Фалшив грабеж: Служителят от Разлог призна, че е прибрал парите от касата

Сигнал за грабеж на каса за заплащане на сметки в Разлог подвигна полицията на крайник тази заран. Служител на касата разказал по какъв начин е обран от двама въоръжени, които избягали. Входовете и изходите на града бяха блокирани, ревизираха се всички коли. Часове по-късно обаче, историята се оказа измислена, а жертвата на грабежа призна, че той е прибрал 5000 лева от касата.

Обирът става в офис на оживено кръстовище до болничното заведение. Час след случая Българска национална телевизия беседва със служителя, който удостовери, че е бил обект на въоръжен обир. Собственикът на обрания офис удостовери, че липсват към 5000 лв. от касата. В късния следобяд обаче младия мъж признал пред проверяващите, че е инсценирал обира, оповестиха от прокуратурата.

Васил Татарски работи в касата за разплащания от няколко седмици. Разказа ни, че на обяд излязъл за малко. След като се върнал на работното си място, в офиса нахлули двама мъже. Не били маскирани, само че носели оръжие.

Влязоха двама, единият беше въоръжен. Той ме заплаши, сподели да дам парите. Дадох каквото имах, т.е. не го дадох, той си го взе, взе по-едри пари, сподели Татарски.

Според пострадалия мъжете направили обира не са локални. Той не видял накъде избягали.

Не са от нашия град, единствено това мога да кажа, тъй като не приказват, както и вие говорите, книжовно и аз сега.

По късно денем от прокуратурата оповестиха, че мъжът е подал погрешен сигнал за грабежа.

Неговият шеф нито удостовери, нито отхвърли това.

100% религия на никой не може да имаш, само че съгласно мен... не знам, нека не е направил някаква нелепост. Надявам се да не е той, сподели Петър Татарски, притежател на обраната каса.

От прокуратурата в Благоевград споделиха,че мъжът е арестуван за 24 часа. Ако се откри, че е взел парите от касата, ще бъде притеглен като обвинен за длъжностно заграбване на средства.

За това тежко съзнателно закононарушение законът планува отнемане от независимост от 1 до 6 години.

Репортер: Станислава Христова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР