Сигнал за обесено куче е получен в Районното управление в

...
Сигнал за обесено куче е получен в Районното управление в
Коментари Харесай

20-годишна откри кучето си обесено в старозагорско село

Сигнал за обесено куче е получен в Районното ръководство в Стара Загора, оповестяват от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

Жена на 20 години е алармирала, че малко преди настъпването на новата година е разкрила на улица в старозагорското село Еленино кучето си обесено.

Това е следващ случай на принуждение над животно в Старозагорско през 2023 година. През декември м.г. беше открито убито домашно куче в Павел баня, напомня Българска телеграфна агенция.

Полицията в Перник също проверява гибелта на куче, откакто на 30 декември м.г., към час и половина преди среднощ, 35-годишен гражданин на пернишкото село Рударци подава сигнал в полицията, че е намерил мъртво домашното си куче.

Животното е намерено в жилищен двор, благосъстоятелност на 62-годишен локален гражданин. Ветеринар прави на място аутопсия на четириногото. От дома на 62-годишния са конфискувани три ловни пушки и муниции за тях.

Предприети са дейности за определяне на възможната му съпричастност към гибелта на домашния любим. Образувано е досъдебно произвеждане и дейностите по следствието не престават под надзора на прокуратурата.

В края на 2022 година районната прокуратура в Перник образува бързо произвеждане за осъществено закононарушение, обвързвано с демонстрация на свирепост и причиняване на увреждане към гръбначно животно.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР