Сигнал за ново огнище на болестта африканска чума по свинете

...
Сигнал за ново огнище на болестта африканска чума по свинете
Коментари Харесай

Проверяват сигнал за ново огнище на болестта африканска чума по свинете

Сигнал за ново огнище на заболяването африканска чума по свинете на към 5 км от границата ни с Румъния ревизират от Областната дирекция по сигурност на храните в Силистра. 

За Радио Шумен шефът ѝ доктор Себахтин Халид посочи, че взетите проби в региона досега не са дали подозрения за съществуване на заболяването. 

Заради подозрения за африканска чума по свинете в четвъртък от Агенцията по храните взеха проби и от заден двор в провадийското село Тутраканци.

Ново огнище на заболяването африканска чума по свинете е записано на към 5 километра от границата ни с Румъния. Това удостовери шефът на Областната дирекция по сигурност на храните в Силистра доктор Себахтин Халид.

Експерти от регионалната дирекция през днешния ден ще беседват със стопани от с. Краново, където има към 12 животни. Оттам предлагат те да бъдат заколени. Най-много огромни свинеферми има в североизточна България. Само в Русенско те са към пет. Стопаните са обезпокоени, сподели Ангел Маринов, който отглежда близо 1 700 животни:

  " Не знаем, какво да вършим. Доста от сътрудниците, в това число и аз, имахме желание за бизнес, само че всеки си спря проектите, просто не знаем, какво ще се случи на следващия ден ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР