Сигнал за незаконна частна детска ясла в блок подадоха жители

...
Сигнал за незаконна частна детска ясла в блок подадоха жители
Коментари Харесай

Съседи негодуват срещу детска ясла в блок в Хиподрума, твърдят, че е незаконна


Сигнал за противозаконна частна детска ясла в блок подадоха поданици на столичния квартал " Хиподрума ". Пред Нова телевизия те споделят, че в апартамент в блока, в който живеят, всеки ден се водят и отглеждат деца против възнаграждение от 400-500 лв..

Според притежателя на яслата става дума за наставнически кооператив, който по законите на Република България може да действа с организационен акт.

 Емблематичен ресторант в центъра на София става детска ясла Виж още

Живущите в блока обаче не са съгласни в блока им да има детска ясла. Препоръката на Район " Красно село " след подадени там сигнали е била статутът на мястото да се смени точно на детска ясла.

Сигнали са подавани и до столичната Регионална здравна ревизия и до Националната организация по приходите (НАП). Проверки, правени в края на предходната година, са посочили, че мястото няма лиценз и разрешителни да действа като детска ясла, като инспекция на NOVA е посочила и че няма съответните документи в Министерството на образованието и науката.

Въпреки това мястото работи от 2019 година През лятото съседите са забелязали най-малко 10 деца да се възползват от услугите на така наречен наставнически кооператив. Храна за тях се приготвяла на място, като доставките на продуктите, приготвянето им, шумът и миризмите от това тормозили съседите.

Родителите на някои от децата отхвърлят коментар по тематиката.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР