Сигнал за неправомерна агитация в деня на изборите е постъпил

...
Сигнал за неправомерна агитация в деня на изборите е постъпил
Коментари Харесай

Сигнал за неправомерна агитация разглежда прокуратурата в Смолян

Сигнал за непозволена пропаганда в деня на изборите е постъпил в Районна изборна комисия в Смолян, който от своя страна го е препратен до прокуратурата, осведоми ни Росица Чакърова – ръководител на РИК. Според жалбоподателя, нарушаването е осъществено на територията на община Доспат. Отново за същият административен регион е постъпил сигнал, че не е позволен член на секционна комисия в секцията, която е назначен. Има сигнали и по отношение на слагането на параваните в други региони на региона, коментира още Чакърова.

„ В едната тъжба се споделя, че е прекомерно затворен параванът и вътре може гласоподавателя да снима вота си, а в другия се споделя, че паравана е отворен и по този начин може да се наруши тайната на вота, а става въпрос за една и съща секция “.

На лицето, което не е било позволено в секцията е изпратено ново уверение, защото си е бил изгубил първичния документ за предопределение и е поел функционалностите си.

За страдание още веднъж има сигнали за дефектирали машини за гласоподаване в района.

„ Притеснителното е, че на много места машините не изкарват бюлетина. До момента имаме позвънявания от 10 секции, че са имали такива проблеми “, добавя ръководителят на Районната комисия в Смолян.

В началото на деня имаше проблеми от това естество в 5 секции, които бяха отстранени, само че на този стадий още веднъж отхвърлят машини и в други изборни пространства.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР