Сигнал за неотразена преференция при гласуването за общински съветници в

...
Сигнал за неотразена преференция при гласуването за общински съветници в
Коментари Харесай

Сигнал за неотразена преференция при гласуването в Пловдив

Сигнал за неотразена преференция при гласуването за общински съветници в Пловдив. Към екипа ни се обърна счетоводителка, която била неприятно сюрпризирана през днешния ден, проверявайки протоколите от изборните секции в ЦИК. Тя открила, че нейният претендент за общински консултант няма нито една преференция.

Кръстина Цонева гласоподава в 78 секция в регион Централен. Избира да поддържа учителя на сина си, който е в листата за общински съветници на една от партиите.
Кръстина Цонева: Реших го в последния миг, тъй като видях името му в описите на вратата и взех решение да направя нещо като жест съм сина ми, тъй като сме говорили за това.
Цонева е сигурна, че е попълнила вярно и трите бюлетини, тъй че те да бъдат приети за действителни.
Кръстина Цонева: Сигурна съм, че съм отбелязала номера на партията и индивида, за който желая да проявя преференция.
От общинската изборна комисия в Пловдив споделиха, че избирателката може да подаде тъжба, само че не пожелаха да уточнят какъв е точният ред за това.

Говорителят на ЦИК Александър Андреев съобщи, че съществува възможност бюлетината да е недействителна. Истината може да се откри едвам при оборване на резултатите в съда.
Александър Андреев, представител на ЦИК: В рамките на едно бъдещо оборване на резултатите, в случай че има такова в Административния съд, тогава когато се допусне преброяването на гласовете още веднъж би могло вероятно да се ревизира в съответната секция всичките действителни гласове и преференциите, които са маркирани от гласоподавателите.
Кръстина Цонева счита, че гласуването би трябвало да става по интернет, което ще сведе до най-малко човешките неточности при преброяването на бюлетините, също така ще спести и доста пари на данъкоплатците.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР