Сигнал за нападение на хутите по плавателен съд на 15

...
Сигнал за нападение на хутите по плавателен съд на 15
Коментари Харесай

САЩ са унищожили ракета земя-въздух, подготвена да бъде изстреляна от хутите

Сигнал за нахлуване на хутите по кораб на 15 морски благи западно от йеменското пристанище Моха беше получен от Агенцията на Обединеното кралство за морски търговски интервенции.

 

Междувременно, товарният транспортен съд " Рубимар ", който беше зарязан в южната част на Червено море, след нахлуване на йеменските хути на 18 февруари, е потопен нощес.

 

Американските сили пък оповестиха, че са унищожили ракета земя-въздух, която е била подготвяна да бъде изстреляна от йеменските бунтовници хути.

 

Според Централното командване на Съединени американски щати в Близкия изток ракетата земя-въздух е представлявала непосредствена опасност за американските самолети в района. В известието на американските сили се споделя още, че в петък вечерта хутите са изстреляли противокорабна ракета в Червено море, само че това не е довело до поразяване на плавателни съдове.

 

Това е следващият удар против подкрепяните от Иран милиции, контролиращи по огромната част от територията на раздрания от спорове Йемен. В края на предходната седмица силите на Съединени американски щати и Англия нанесоха удари против 18 цели на хутите на 8 места в Йемен, измежду копито хранилища за оръжие, бойни дронове, системи за противовъздушна защита и радари. При тези офанзиви беше обявено, че един човек е погубен, а 8 са ранени.

 

Съединените щати оглавяват военноморската коалиция за отбрана на плавателните съдове в извънредно значими за търговията воден маршрут в Червено море. Те нанасят удари независимо, както и дружно с Англия. До сформирането на това обединяване се стигна поради почналите от ноември предходната година всеобщи офанзиви против корабоплаването в Червено море от страна на хутите, които настояват, че вършат това в символ на взаимност с палестинците в газа на фона на войната на Израел с групировката " Хамас ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР