Сигнал за конфликт на интереси до главния прокурор, свързан с

...
Сигнал за конфликт на интереси до главния прокурор, свързан с
Коментари Харесай

Сигнал за конфликт на интереси, свързан с Мария Габриел, подаде неправителствена организация

Сигнал за спор на ползи до основния прокурор, обвързван с номинираната от ГЕРБ за министър-председател Мария Габриел, внесе Сдружение " Дискусионен клуб за обществена локална политика ". В сигнала се показва, че Габриел е била наемател на общинско жилище в столицата по времето, когато е била евродепутат, заяви Bulgaria ON AIR.

През 2010 година Мария Габриел подписва контракт с дъщерна компания на общинското сдружение " Столични парцели ". Така тя наема апартамент от 128 кв. м в квартал " Лозенец ", с месечен наем от 400 лева През 2014 година като общински консултант от Българска социалистическа партия Николай Белалов пита в писмо кмета на Столичната община дали евродепутат наема общинско жилище. Официалният отговор от Йорданка Фандъкова е, че парцелите на Столична община са във фондове със обществени функционалности и некартотекирани жители, в това число и Мария Габриел, не употребяват общинско жилище.

" За критериите беше обяснено, те са категоризират хората - самотни майки, възрастни хора, само че отхвърли госпожа Габриел да употребява такова жилище. Това, което съм сигурен, е, че госпожа Фандъкова ме е излъгала ", разяснява Николай Белалов.

Жителите в кооперацията знаят за общинските жилища, само че не и кой тъкмо живее в тях.

Когато стартира следствие от медиите по случая, Мария Габриел дава отговор, че е помолила за помощ, с цел да " стокира " неща там.

" Когато Габриел изясни, тя сподели, че доста и е трябвало да стокира неща там. Това че има хора, които живеят в отвратителни условия и доста им би трябвало жилище на търпима цена, за нея не е от голяма важност. Точно тези, които разпродават жилищата, се оказва, че употребяват точно такова жилище. Да не приказваме за приходите. Тогава, като евродепутат, който е голям, тя е решила там да си стокира нещата ", изясни Белалов.

Формално въпросният апартамент не попада към по този начин изброените категории " общински жилища ", само че пък е в капитала на комерсиално сдружение, което действително е благосъстоятелност на Столичната община.

От общината признават, че Мария Габриел е употребила общинско жилище.

" Мария Иванова Неделчева е била наемател на апартамент находящ се в гр. София, бул. " Никола Вапцаров " 25, благосъстоятелност на " Заводпроект " ЕООД, според подписан контракт за наем от 01.10.2010 година Наемната цена е избрана според експертна оценка на лицензиран оценител на пазарен принцип. Договорът е преустановен след подадено предупреждение на 11.04.2012 година ", се показва в отговор на общината.

От политическа партия ГЕРБ отхвърлиха коментар по случая. Николай Белалов внесе сигнала в прокуратурата с вярата, че последните събития към основния прокурор могат да провокират по-детайлно ревизиране на случая.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР