Сигнал за изрязани 13 декоративни дървета в централната градска част

...
Сигнал за изрязани 13 декоративни дървета в централната градска част
Коментари Харесай

След сигнал: Поискаха оставката на кмета на Дупница

Сигнал за изрязани 13 декоративни дървета в централната градска част на Дупница, наоколо до Общината, е постъпил в полицията в града, оповестиха оттова.

По данни на подалия сигнала, действието е осъществено за времето от среднощ до 12:50 часа на 14 април. Дежурна полицейска група е направила оглед на място, формирано е досъдебно произвеждане. Уведомена е прокуратурата.

В изказване, изпратено до медиите, кметът на Дупница Първан Дангов уточни, че Общината има извоюван план по програмата за трансгранично съдействие сред България и Република Северна Македония за засаждане на цветя в пространството пред постройката на общинската администрация.  

13 февруари 2024, 15:40

Кметът на Дупница си изиска 9200 лв. заплата

Ландшафтен проектант посетил Общината за направа на работния план и е предложил да бъде квалифициран теренът, като се отстранен дървесни типове, които съставляват заплаха за преминаващите. Такива дървета е имало от типовете бор, липа и други, се сочи в позицията на кмета.  

Това пространство по архитектурния план и оформление на постройката е за цветя, а не е за високи дървета. Част от дърветата са повдигнали плочките с кореновата си система, а сухите клони са причина за пораждане на произшествия, се отбелязва още в позицията на кмета на Дупница. 

По думите на кмета планът планува да бъдат засадени цветя, които ще се обновяват от време на време. Пространството в центъра на Дупница ще бъде попълнено с хумус и ще бъдат направени цветни алеи.

Дангов показва още, че единствено от началото на годината са купени и засадени над 3 000 фиданки в разнообразни региони на община Дупница. " Премахването на рисковите дървета е почнало в неделя, тъй като в региона минават по-малко хора.

11 март 2024, 18:42

Кметът на Дупница шашка всички с кръшни ориенталски танци (ВИДЕО)

Работниците на Общината поставят ексклузивен труд и аз присъствах персонално, тъй като чаках да има ескалация на напрежението ", декларира още кметът на Дупница. Междувременно от общинската конструкция на Политическа партия КОД (Консервативно обединяване на десницата) - Дупница обявиха в писмо до медиите възмущението и крайното си противоречие с ескалиращите и неприемливи дейности на кмета Първан Дангов.

„ Бяхме търпеливи, проявихме естествена приемливост и дадохме задоволително време на новия кмет, с цел да потвърди, че заслужава да ръководи общината. За страдание, безотговорното му държание през днешния ден мина всевъзможни граници и единственото, което ни остава да предприемем, е да желаяме оставката му ", декларират от партията.  

Оттам показват, че са изцяло наясно с формалните юридически механизми за премахване на определен кмет от поста му, само че са морално задължени, като жители и политици, да реагират, изключително след  дейностите с отрязването на 13 дървета в идеалния център на Дупница, се сочи в позицията на КОД, изпратена до медиите.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР