Сигнал за изграждане на къмпинг на плажа предизвика големи дискусии

...
Сигнал за изграждане на къмпинг на плажа предизвика големи дискусии
Коментари Харесай

Ще се стигне ли до ново застрояване на брега край Алепу?


Сигнал за създаване на къмпинг на плажа провокира огромни полемики за това ще се стигне ли до ново застрояване в региона на Алепу.

Подалите недоволство обясниха, че са били спрени да минават през парцела, и не са могли да стигнат до плажа.

Снимка: bTV


„ Аз пристигнах в четвъртък на плаж и бяха изключително сюрпризирана, когато видях оградата. А господинът и неговата другарка или брачна половинка започнаха да ми крещят, че парцелът е частен и че аз нямам право да преминавам през него “, споделя жена, пробвала се да отиде на плажа.

Представителят на вложителя Димитър Димитров изясни, че оградата е законосъобразна, а къмпингът ще е екологичен и няма нищо нелегално в него. Отрече компанията, която го построява, да има нещо общо с „ Алепу Вилидж “.

От Регионална инспекция за опазване на околната среда - Бургас са открили, че построяването на въпросния еко къмпинг би трябвало да спре.

„ Районът, в който се намираме парцелът, не попада в предпазена територия, само че попада в две предпазени зони по директивата за местообитанията и за птиците. Поради тази причина се постанова осъществяване на оценка за съгласуемост. Тоест господинът е получил писмо на 2 юли с автограф от РИОСВ-Бургас какво би трябвало да извърши, само че стартира построяването без наше единодушие “, изясни инж. Зинка Стойкова, шеф на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Бургас.

Вижте още във видеото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР