Сигнал срещу народния представител Делян Славчев Пеевски изпрати в сряда

...
Сигнал срещу народния представител Делян Славчев Пеевски изпрати в сряда
Коментари Харесай

Сигнал срещу Пеевски изпрати Да, България в парламента


Сигнал против народния представител Делян Славчев Пеевски изпрати в сряда партия " Да, България “ до Комисията за битка с корупцията, спор на ползи и парламентарна нравственос към Народното събрание. В него се показва, че въпреки да е огромен притежател на медии депутатът взе участие в правенето и депозирането на законопроект за наредба на медийната и разпространителска активност.

" Не са налице обществени данни, че Пеевски е заявил частния си интерес, с което вероятно е нарушил член 147 от Правилника за организацията и активността на Народното събрание. По този метод националният представител препятства опцията да бъде отведен от присъединяване в разискването и гласуването на законопроекта ", се споделя в претекстовете на партията. Настоява се, в случай че има нарушаване на закона, депутатът да понесе плануваното наказване в правилника на Народното събрание.

" Безспорно е, че националният представител има частен интерес от приемането на горепосочения законопроект... Участието в правенето и депозирането на горепосочения законопроект е в нарушаване на член 58 от Закона за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество. ", показват от извънпарламентарната партия.

Според тях след осъществяването на инспекция, би трябвало да бъдат изпратени резултатите в новата Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество след нейното конституиране.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР