Сигнал на прокуратурата срещу фотосесия на певицата Рут Колева. Кметът

...
Сигнал на прокуратурата срещу фотосесия на певицата Рут Колева. Кметът
Коментари Харесай

Дават на прокуратурата певица заради снимките ѝ на Паметника на трите поколения

Сигнал на прокуратурата против фотосесия на певицата Рут Колева. Кметът на Перущица ще сезира институциите поради фотоси на певицата, публикувани в обществените мрежи.

На тях Колева театралничи за фешън списание, качена на мраморен саркофаг, в който са телата на починалите в Априлското въстание. Кенотафът е част от мемориалния комплекс в Перущица, наименуван Паметник на трите генерации.

“Този монумент е издигнат на място, на което е бил първият въстанически пост по време на Априлското въстание. Той въплъщава хората, дали живота си за свободата ни. Това е културно историческо завещание ”, изясни историкът Невена Чадарова. Тя посочи, че това е кенотаф - алегоричен гроб, а не костница.

Колева разгласява опрощение в обществените мрежи. Самата тя се дефинира като потомък на опълченец на Шипка. И дефинира, че мястото е било “занемарено ”, с “апокалиптична съсипия ”, имало изрисувани свастики, “грозни графити ” и липса на защита или табела, която да го отбелязя. Заради фотосесията, снимачният екип е почистил паметника.

Тя написа още, че пътят него “е посипан с дупки и целият обект е въплъщение на едно нещо - разпад ”.

Кметицата на Перущица удостовери, че паметникът е неохраняем. “Но не бих нарекла мястото “разруха ”. Мисля, че това изявление е безочливо и не съм съгласна с него ”, съобщи Вълканова.

От общината има позволение за градеж, с които да подобрят мемориалния комплекс, както и планова подготвеност. Подадено е и заявление за финансиране до Министерството на финансите.

В поста си в обществените мрежи самата Рут Колева съобщи, че ще финансира общината, с цел да подкрепи обновяването на паметника.

“Не считам, че тя може да даде нужната сума за възобновяване на паметника. Дребните неща ние също можем да ги създадем ”, отговори обаче кметицата. “Може би ще сложим една табела, тъй като извинението, че не се разбирало, че е монумент е смешно ”, заключи тя.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР