Сигнал до прокуратурата за проверка на “Лукойл” България затова, че

...
Сигнал до прокуратурата за проверка на “Лукойл” България затова, че
Коментари Харесай

Пеевски и Делян Добрев сезират прокуратурата за Лукойл за руския петрол

Сигнал до прокуратурата за инспекция на “Лукойл” България по тази причина, че рафинерията e преработвала и продавала в чужбина, в това число и в страните от Европейски Съюз, горива, които са създадени от съветски нефт, изпратиха ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски и националният представител от ГЕРБ Делян Добрев.

Сигналът, адресиран до прокуратурата и Държавна организация „ Национална сигурност”, е по взаимно следствие на неправителствената организация Global Witness, Център за проучване на демокрацията в България и Център за проучване на Енергия и чист въздух, Финландия (CREA), оповестено от изданието „ Политико “ на 09.11.2023г

В сигнала Делян Пеевски отбелязва особената значимост за българското общество на повдигнатите въпроси, оповестени в медийни изявления. Пеевски показва, че цитираните източници, е допустимо да съдържат задоволително данни за търсене на наказателна отговорност от избрани лица, в случай че същите са позволили заобикаляне на наложените на Русия наказания от страна на Европейски Съюз, което е довело до облаги за Русия от порядъка на 1 милиард евро, с които е финансирана войната в Украйна.

Според следствието единствено сред месеците март и юли 2023г. рафинерията на „ Лукойл “ е изнесла по този метод към 3 милиона барела горива, създадени от съветски нефт.

В сигнала Пеевски упорства да бъде осъществена цялостна, задълбочена и всеобхватна инспекция, при която, в случай че бъдат открити съответни лица, направили нарушаване на закона, което е довело до заобикаляне на наложените на Русия наказания от Европейския съюз и до реализиране на състав на осъществено закононарушение, да бъдат подхванати нужните дейности за отбрана на публичния интерес и търсене на съответната отговорност.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР