Сигнал до и.ф. Главен прокурор, Главния секретар на МВР и

...
Сигнал до и.ф. Главен прокурор, Главния секретар на МВР и
Коментари Харесай

Пеевски сезира Прокуратурата, ДАНС и МВР за дезинформационна война у нас

Сигнал до и.ф. Главен прокурор, Главния секретар на Министерство на вътрешните работи и шефа на ДАНС подаде ръководителят на ПГ на за незабавно и наложително сезиране на органите за мрежа от 400 роботизирани уеб сайтове, които организират дезинформационна война и проруска агитация на територията на България.

Сигналът е обвързван с оповестени данни за резултати от изследвания на Фондация за филантропични и обществени проучвания от проф. Димитър Вацов, ръководител на УС на ФХСИ, оповестени в уеб страницата на Фондацията и коментирани в медиите за “Машина от сайтове-гъби ” които са близо 400 и създават по 2000 изявления на ден, усилвани в допълнение посредством обществените медии.

ДАНС, Министерство на вътрешните работи и Прокуратурата би трябвало да отговорят на въпроса съществува ли мрежа от проруски ботове, която оперира на територията на България и кой стои зад тази мрежа? Има ли доказателства, че Русия организира дезинформационни акции, с цел да бъдат комплицирани хората посредством непрекъснато изменящи се разкази и версии за събитията, като с това заплашва гражданското общество и обществения мир.

Навлизането в третата година от началото на войната на Русия против Украйна и в навечерието на европейските избори е от изключителна значимост за националната сигурност на България и на Европа  да бъдат открити всевъзможни форми на влияние върху българските жители и дейно да се противодейства против всяко сходни похищения, в името на демокрацията и отбраната на гражданските права и свободи.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР