Сигнал до ДАНС и МВР подават днес от ГЕРБ-СДС за

...
Сигнал до ДАНС и МВР подават днес от ГЕРБ-СДС за
Коментари Харесай

ГЕРБ със сигнал до ДАНС за аферата Джемкорп 

Сигнал до ДАНС и Министерство на вътрешните работи подават през днешния ден от ГЕРБ-СДС за скандалния меморандум с корпорацията " Джемкорп ", подписан от държавното управление на " Промяната ", заяви Pik.bg.

Сигналът е адресиран до ръководителя на Държавната организация " Национална сигурност " Пламен Тончев и до министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Както е известно, предходната неделя на изключителна конференция депутати от ГЕРБ изнесоха скандални обстоятелства към меморандума и се заканиха за сезиран способените органи, които да проверяват всички условия към неговото сключване. Както и неговото преустановяване, което разпали престрелки сред ГЕРБ и Политическа партия. Първите настояват, че той не е преустановен, до момента в който някогашните ръководещи упорстват за противоположното.

За изясняване на скандалния меморандум бе основана и краткотрайна комисия в Народното събрание. Информацията на ПИК е доказана и от нейния ръководител Десислава Трифонова.



" С сътрудниците от ПГ на ГЕРБ-СДС пускаме сигнал до ДАНС и Министерство на вътрешните работи за подписването на меморандума с Gemcorp Holdings Limited, с който се урежда създаване и съфинансиране на планове като: план за промишлен комплекс " Марица ", план за възобновяване и реиндустриализация, план за интерконекторната връзка сред Гърция и България (IGB) за полутечен природен газ (ВПГ; план за " Топлофикация-София " за усъвършенствания и рационализация на системите, дребни модулни реактори (ММР) и други ", призна Трифонова.

От писмо на Министерството на енергетиката стана ясно, че същото не разполага с информация по отношение на: по какви критерии е определена компанията Gemcorp Holdings Limited; предоставяна ли е информация за съществуване на квалифицирани специалисти за осъществяване на предмета на меморандума и съответното приложение; направена ли е инспекция за надеждност; по какъв начин е избран обсега на меморандума;и съществуване на предварителни разбори за нуждата на неговото сключване.

Със сигнала желаеме да бъде осъществена инспекция за осъществени престъпления, както и дали осъществените престъпления съставляват непозволени действия по смисъла на Наказателен кодекс ", добави Трифонова. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР