Сифан Хасан и Ейлиш МакКолган ще премерят сили на 5000

...
Сифан Хасан и Ейлиш МакКолган ще премерят сили на 5000
Коментари Харесай

Хасан срещу МакКолган на Диамантената лига в Лондон

Сифан Хасан и Ейлиш МакКолган ще премерят сили на 5000 метра на Диамантената лига в Лондон на 23 юли. По-рано през сезона уредниците оповестиха, че на Олимпийския стадион в Лондон ще се появят още английските спортисти Джейк Уайтман, Кийли Ходжкинсън, Джазмин Сайърс и Дина Ашър-Смит, както и интернационалните звезди като Фемке Бол, Райън Краузър и Грант Холоуей.

МакКолган ще би трябвало да постави съществени старания, в случай че желае да надвие олимпийската шампионка на 5000 и 10 000 м Хасан.

“Развълнувана съм да се състезавам на пистата в Лондон още един път. Имах ужасно достижение на шосе в Лондон по-рано през годината и се любувах да бъда подкрепяна от публиката на улицата, тъй че се надявам още веднъж на страхотна атмосфера на стадиона в Лондон през юли. Преходът от шосе пай писта беше доста елементарен в първите надпревари. Така че чакам с неспокойствие да видя какво мога да покажа на 5000 м ”, показа Хасан, която тази пролет завоюва маратона на Лондон при дебюта си в дисциплината.

МакКолган завоюва злато на 10 000 м и сребро на 5000 м на Игрите на Британската общественост в Бирмингам през предходната година, а на Европейското в Мюнхен прибави сребро на 10 000 м и бронз на 5000 м. В последните години тя усъвършенства върховете на Англия във всички дисциплини от 5000 м до полумаратон.

“Винаги е доста особено да се състезавам пред родна аудитория и бях щастливка, че имах опцията да го направя два пъти на Игрите на Британската общественост през предходната година. Много съм разчувствана за 5000 м идващия месец ”, сподели МакКолган.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР