Siemens ще се конкурира с Hitachi, CAF и други групи

...
Siemens ще се конкурира с Hitachi, CAF и други групи
Коментари Харесай

Siemens планира да вложи 200 млн. паунда в завод за влакове във Великобритания

Siemens ще се конкурира с Hitachi, CAF и други групи в жп промишлеността в страната

Предстоящото създаване на високоскоростната жп линия HS2 в страната е предизвикало интереса на Siemens. Още по тематиката
Една от шестте дами топ мениджъри в Siemens

Боряна Манолова, основен изпълнителен шеф на " Сименс "
23 фев 2018
Франция поддържа договорката сред Alstom и жп поделението на Siemens

Целта е да се усъвършенства конкурентоспособността на фирмите по отношение на китайските им съперници
27 сеп 2017
Siemens и Bombardier може да слеят бизнеса си за произвеждане на влакове

Компаниите биха се срещнали със съществени проблеми при одобряването на възможна договорка от регулаторите
17 апр 2017 Германският конгломерат Siemens възнамерява да построи цех за произвеждане на влакове във Англия за 200 млн. паунда, в случай че завоюва поръчка за доставки на железопътни мотриси, написа Financial Times.

Очакванията на Siemens

Юрген Майер, изпълнителен шеф на Siemens във Англия, разяснява пред BBC, че групата разчита на " свободна търговия " макар Brexit. От компанията оповестиха, че поддържат концепцията за митнически съюз с Европейския съюз. Майер изрази вяра, че министър-председателят Тереза Мей ще окаже въздействие за " добра договорка без спомагателни мита и улеснено придвижване сред страните от Стария континент и Обединеното кралство ".

Майер разяснява, че в началото частите за влаковете ще идват от снабдители от страни от Европейски Съюз, само че се разисква разновидността за основаване на верига за доставки в страната.

Новият цех ще бъде построен в британския град Гул, който се намира в източната част на Йоркшир. Очакванията са да бъдат отворени към 700 нови работни места, както и още 1700 в областта на услугите за доставки в страната. Това ще бъде третият цех за произвеждане на влакове от 2015 година От компанията потвърдиха, че са сключили контракт за придобиване на 67 акра земя в града.

Стратегията на Siemens планува предприятието да бъде намерено през тази година, откакто бъдат подсигурени основни доставки. Майер изясни, че ще насочат предложения за сглобяването на влакове за бързата жп линия HS2, която ще свързва Лондон с десетки градове от Северна Англия, както и за други железопътни мрежи. Той увери, че заводът ще бъде издигнат и при утвърждението на част от предложенията им.

Присъствие на съперници

Японската компания Hitachi, която също показва интерес към договорите с HS2, отвори фабрика за сглобяване и произвеждане на влакове в Дърам. Една от главните цели на групата е да доставя нова генерация влакове на английската железопътна компания Great Western. Освен това испанската CAF разгласи, че ще отвори сходно дружество по-късно през тази година в Южен Уелс за 30 млн. паунда.

Крис Грейлинг, секретар по превоза във Англия, разяснява, че решението на Siemens идва в подобаващ миг, защото държавното управление е вложило 13 милиарда паунда в подобряването и модернизирането на превоза в северните райони.

Siemens разполага с 4400 чиновници в железопътната промишленост във Англия, като все още 450 влака на немския тръст са в приложимост на Острова.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР