Siemens ще инвестира 30 милиона евро в нова база за

...
Siemens ще инвестира 30 милиона евро в нова база за
Коментари Харесай

Siemens влага милиони в 3D принтиране

Siemens ще влага 30 милиона евро в нова база за адитивно произвеждане (познато и като 3D принтиране) на компанията Materials Solutions Ltd., която е част от немския тръст.

По проект, предприятието в Уорчестър, Англия, би трябвало да проработи през септември тази година, като по този метод потенциалът на Materials Solutions Ltd. ще нарасне двойно, увеличавайки броя на машините за 3D принтиране до 50.

С отваряне на новото индустриално звено, компанията ще открие и над 50 високотехнологични работни места. Тази огромна инвестиция е част от проектите на Siemens да развива световен бизнес в региона на адитивното произвеждане за авио-, автомобилната и други промишлености.

Новата фабрика ще бъде напълно оборудвана с решения на Siemens в региона на цифровизираното дружество, както и артикули от портфолиото ѝ, включващо софтуерни системи и съставни елементи за автоматизация.

През 2016 година Siemens закупи мажоритарен дял в Materials Solutions Ltd. Компанията е пионер в потреблението на технологията на селективното лазерно разтопяване (Selective Laser Melting) за произвеждане на висококачествени железни елементи, с фокус върху високотемпературните сплави.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР