Siemens представи мащабируемо, цялостно IoT решение, предназначено да помогне на

...
Siemens представи мащабируемо, цялостно IoT решение, предназначено да помогне на
Коментари Харесай

Siemens оптимизира производството на петролните и газови компании

Siemens показа мащабируемо, изцяло IoT решение, предопределено да помогне на петролните и газови компании да усъвършенстват производството и да понижат разноските посредством свързани системи, автоматизация и разбор. Разработено взаимно с Групата за промишлен Интернет на нещата (IoT) на Intel, Siemens IoT Well Surveillance е един от акцентите на провеждащата се сега Международна галерия и конференция за нефтопродукти в Абу Даби (ADIPEC). Тази новаторска технология предлага на фирмите от петролната и газова индустрия рентабилно решение за свързване на обособените активи в интегрирана мрежа с минимални старания, като в същото време обезпечава високо равнище на автоматизация.

Намаляването на приходите изисква нови подходи

Оборудването и активите на нефтените залежи нормално са на доста разстояние и постоянно са единствено отчасти интегрирани посредством системи за автоматизация. Това прави мъчно обработването на данни за следващо централизирано предпазване и разбор и лимитира оперативната отчетност. Системата Siemens IoT Well Surveillance дава опция на фирмите да свързват и интегрират данни от преди несвързани активи по ефикасен от позиция на разноските метод, което разрешава повсеместен мониторинг на положението, предвидима поддръжка и понижен престой на оборудванията.

Интелигентни данни, наблюдаване на положението и разбори

Siemens IoT Well Surveillance обгръща полевите интервенции и контрола на изкуственото покачване на равнището на нефтени залежи. Решението употребява съществуващи датчици и система за ръководство на моторите на Siemens - Simocode за приемане на основни данни за автоматизиран разбор. Компютърно устройство Siemens Nanobox въз основата на технологиите на Intel прави усъвършенствани разбори и мониторинг на тези данни, пресмята изискванията за работа на помпата, задейства сигнали и усъвършенства производството. Извършването на тези калкулации дава опция за независима работа на кладенеца.

За по-нататъшна обработка и полеви разбори информацията се изпраща до централна система като SCADA или IoT платформа. Предупредителни функционалности с видео интеграция са налични за личния състав на обекта посредством напълно интерактивен уеб портал. Решението е интегрирано с IoT платформата на Siemens MindSphere, с връзка сред индустриалното оборудване и приложения за разбори за разнообразни кладенци. Общите изгоди от Siemens IoT Well Surveillance включват повишение на информираността за активите, оперативната успеваемост и увеличени доходи от оптимизацията на производството.

" Siemens IoT Well Surveillance усъвършенства производството на нефт и подсигурява оптималната енергийна успеваемост ", споделя Уве Трогер, шеф за Global Oil & Gas Onshore и старши вицепрезидент на посоки Процесни промишлености и задвижвания и Дигитализирано произвеждане на Siemens за Близкия изток. " Това разрешава да се понижат разноските в една промишленост, която поставя големи старания, с цел да обезпечи устойчива облага на фона на ниските цени на петрола. Чрез потреблението на цифровизацията и новаторски технологии, които към този момент са сполучливи в други промишлености, е допустимо да се усъвършенства икономичността и надеждността. "
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР