Siemens потвърди решимостта си да работи за подобряване на здравето

...
Siemens потвърди решимостта си да работи за подобряване на здравето
Коментари Харесай

Siemens подкрепя усилията за осигуряване на безопасни условия на труд в света


Siemens удостовери решимостта си да работи за възстановяване на здравето и сигурността на труда в международен мащаб. Компанията подписа съглашение с Международната организация на труда (МОТ), като пое ангажимент да обезпечава финансова и логистична поддръжка за така наречен Vision Zero Fund (VZF), иницииран през 2015 година от Групата на седемте (Г7). Целта на VZF е да сплоти държавни управления, неправителствени организации, компании, фондации и други институции, с цел да се подобрят изискванията на труд за хората по света. Изпълнението на самодейността бе предоставено на МОТ.

Според МОТ повече от два милиона души в света умират всяка година от трудови злополуки и болести. Нещо повече, 60% от работната мощ в света към момента не е дейно предпазена от сходни опасности.

Недостатъчната отбрана на служащите оказва осезателен резултат и върху стопанската система. Последни оценки демонстрират, че трудовите злополуки и болести водят до понижаване на международния Брутният вътрешен продукт с 4% годишно.

Siemens е първата компания, която се включва в самодейността VZF. От години компанията работи за възстановяване изискванията на работа в своите заводи и строителни обекти. През 2015 година да вземем за пример, Siemens сплоти напъните си с немската техническа организация TÜV Rheinland, с цел да сътвори Центъра за световни умения в областта на професионалната сигурност, който предлага стратегии за образование в Kalwa, Мумбай. Първият план в рамката на VZF ще стартира в Етиопия през идната година.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР