Siemens, най-големият европейски производител в областта на електротехниката и електрониката,

...
Siemens, най-големият европейски производител в областта на електротехниката и електрониката,
Коментари Харесай

Поръчките на Siemens скочиха с 52% и това е добър знак за икономиката

Siemens, най-големият европейски производител в региона на електротехниката и електрониката, записва по-добра от предстоящата индустриална облага, отчитайки огромен скок в поръчките, оповестява CNBC. По данни на компанията поръчките са нарастнали с 52% до 24.21 милиарда евро (27.66 милиарда долара), което е доста над упованията. Причината се крие в решението на предприятията да се запасят с съоръжение.

Siemens изостава с поръчки за 93 милиарда евро, което е най-високото равнище до момента. Пандемията също оказва въздействие върху това.

Данните сочат, че индустриалната облага на компанията е повишена с 12% до 2.46 милиарда евро през трите месеца до края на декември, надминавайки прогнозите на анализаторите за 2.27 милиарда евро. Приходите през тримесечието, което е първото за фискалната 2022 година за Siemens, набъбнаха със 17% до 16.50 милиарда евро, надминавайки прогнозите за 15.95 милиарда евро. Нетната облага на компанията набъбна с 20% до 1.8 милиарда евро.

Имахме доста сполучлив старт на фискалната 2022 година “, сподели основният изпълнителен шеф Роланд Буш в изказване. „ Всички наши бизнеси продължиха своя растеж с висока стойност. “

Като един от най-големите производители на финансови артикули, доставящ съоръжение на фабриките, резултатите на Siemens са индикация за здравето на стопанската система в по-широк проект.

Промишлеността е възпрепятствана в своя напредък след пандемията поради дефицита на съставни елементи, изключително на полупроводникови чипове, както и поради прекратени логистични вериги. Всичко това забави производството на коли, компютри и други артикули.

Siemens съобщи, че вижда нараснали благоприятни условия за напредък на доста основни пазари. От компанията акцентират, че са съумели да избегнат огромни спирания от увеличените опасности във веригата на доставки, свързани с електронни съставни елементи, първични материали и логистика.

Скокът в поръчките на Siemens бе воден от бизнеса за автоматизация на фабриките на компанията, където поръчките се усилиха със 73%. Те означиха растеж във всички бизнеси и райони, защото клиентите се запасиха с устройства и контролери. Приходите набъбнаха във всички бизнеси, в това число с помощта на голямото търсене от американски компании, които желаят програмен продукт за автоматизация на електронно планиране, употребен за произвеждане на интегрални схеми и печатни платки.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР