Siemens изпрати на Газпром експортен лиценз, издаден от Канада за

...
Siemens изпрати на Газпром експортен лиценз, издаден от Канада за
Коментари Харесай

Siemens изпрати на Газпром лиценза за ремонт на турбината на „Северен поток“

Siemens изпрати на " Газпром " експортен лиценз, публикуван от Канада за ремонт, поддръжка и превозване на турбина за " Северен поток ", написа вестник " Комерсант ".

По-рано " Газпром " заяви, че неведнъж е желал от Siemens да даде публични документи, потвърждаващи, че Канада и Европейски Съюз са дали изключение от актуалните режими на наказания на Канада и Европейския съюз за връщането в Русия на ремонтиран в Канада газотурбинен мотор за компресорна станция „ Портовая “.

Siemens Energy изпрати на Газпром експортен лиценз, публикуван от Канада, който му разрешава да ремонтира, поддържа и транспортира до края на 2024 година турбини за компресорната станция „ Портовая “, която изпомпва газ в газопровода „ Северен поток “.

Сега „ Газпром “ би трябвало да промени основата за доставка на турбината от Монреал, Канада до крайната дестинация в Руската федерация, с цел да може Siemens да внесе турбината в Русия. Допълва се, че заради проблеми с документите турбината към този момент е изпуснала ферибота, който напусна Германия за Хелзинки на 23 юли. Ако страните сполучливо обменят документи, превозването може да се реализира в идващите няколко дни, написа изданието.

„ Северен поток “, главният маршрут за доставка на газ на Газпром за Европа, възобнови работата си на 21 юли след планувана поддръжка. Изпомпването през него продължи на равнище 40% от близо 170 млн. куб. м мощ дневно, на което е от средата на юни. " Газпром " изясни ограничаването със закъснение на връщането на немската Siemens от ремонта на газови компресорни елементи (GPU), употребявани в компресорната станция " Портовая " за подаване на газ към газопровода.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР