Siemens AG (Siemens) и The AES Corporation (NYSE: AES, AES)

...
Siemens AG (Siemens) и The AES Corporation (NYSE: AES, AES)
Коментари Харесай

Siemens и ЕЙ И ЕС обединяват усилия, за да създадат Fluence – нова глобална компания за технологии за съхранение на енергия

Siemens AG ( " Siemens " ) и The AES Corporation (NYSE: AES, " AES " ) оповестиха съглашение за съставяне на нова световна компания за технологии и услуги, свързани със съхранението на сила, наречена Fluence. Съвместното начинание ще сплоти десетгодишния индустриално важен опит на ЕЙ И Европейски Съюз в използването на решения за предпазване на сила в седем страни, с насъбрания повече от век от Siemens опит в ръководството на енергийни технологии и световното комерсиално наличие на компанията допълнително от 160 страни. Новата компания ще сплоти потвърдените платформи за предпазване на сила на ЕЙ И Европейски Съюз Advancion и на Siemens - Siestorage, като ще даде и разширени услуги. Fluence ще предлага на потребителите по-широко многообразие от варианти, с които да посрещнат провокациите на бързо изменящата се конюнктура в енергийния бранш. Фирмата ще разреши на клиентите по света по-добре да направляват фрагментирания и бързо разрастващ се бранш за предпазване на сила и ще отговори на неотложните им потребности от разнообразни по мащаб, предоставяйки гъвкави и конкурентноспособни решения за предпазване на сила.

Siemens и ЕЙ И Европейски Съюз ръководят дружно новата компания, като всяка от компаниите ще има 50-процентен дял в нея. Глобалният централен офис на Fluence ще бъде ситуиран във Вашингтон, окръг Колумбия, Съединени американски щати, с спомагателни офиси, ситуирани в Ерланген, Германия и подбрани градове по света. Очаква се договорката да бъде подписана през четвъртото тримесечие на календарната 2017 година, откакто премине през регулаторни и други утвърждения.

Fluence ще работи без значение от фирмите-основателки, като комбинира устойчивите благоприятни условия и експертиза в решенията за предпазване на сила посредством акумулатори на групата на Siemens с тези на ЕЙ И Европейски Съюз Energy Storage (съхранение на енергия). Navigant Research (компания, предлагаща разбори на световния пазар за чиста сила. За повече детайлности посетете https://www.navigantresearch.com/about-navigant-research) подрежда ЕЙ И Европейски Съюз и Siemens измежду водещите снабдители на решения на предпазване на сила по света. Заедно, двете компании са въвели в употреба или получили 48 плана, достигащи 463 MW за предпазване на сила въз основата на акумулатори в 13 страни, в това число най-големия в света план за предпазване на сила въз основата на литиево-йонни акумулатори, ситуиран покрай Сан Диего, Калифорния.

„ С разрастването на пазара за предпазване на сила, клиентите се сблъскват с предизвикването да намерят приближен софтуерен сътрудник с уместно портфолио и съществени знания в енергийния бранш. Fluence ще запълни тази голяма липса на пазара. С световните постижения на опитна интернационална комерсиална мощ, както и водещата софтуерна платформа Siestorage на Siemens разполагаем, Fluence ще бъде идеално готова да обслужва този доста забавен пазар ", съобщи Ралф Кристиан, основен изпълнителен шеф на Отдел „ Енергийно ръководство " на Siemens.

„ През последните 10 години ЕЙ И Европейски Съюз се трансформира в световен водач в съхранението на сила въз основата на акумулатори в региона на комуналните услуги. Днес платформата на ЕЙ И Европейски Съюз Advancion участва в седем страни, с въведени в употреба повече от 200 MW системи за предпазване на сила, в това число най-голямата по рода си инсталирана система в света " съобщи Андрес Глуски, Президент и Главен Изпълнителен Директор на ЕЙ И Европейски Съюз. " Партньорството ни със Siemens и сформирането на Fluence ще предложи както на огромните, по този начин и на по-малките консуматори цялостната гама от потвърдени нови решения за предпазване на сила допълнително от 160 страни. Това ще форсира консолидираното на възобновимите източници на сила в утрешната енергийна мрежа ", добави той.

Секторът за предпазване на сила, обвързван с мрежата, се чака да се разрасне от общо три гигавата конфигурирани мощности в края на 2016 година до 28 гигавата през 2022 година, съгласно IHS Markit. Това е равно на силата, употребена от 18,6 милиона семейства. Чрез включването на съхранението на сила в електрическата мрежа, комуналните услуги и общностите по света ще усъвършенстват вложения си в инфраструктурата, ще се усили гъвкавостта и устойчивостта на мрежата и ще се форсира конкурентноспособното консолидиране на възобновимото произвеждане на електричество.

Технологичните платформи на ЕЙ И Европейски Съюз - Advancion и на Siemens - Siestorage, поддържат голям брой решения за предпазване на сила. Двете приложения оферират водещ промишлен набор от други възможности за потребителите. Siemens внася опита си с приложения за микромрежа и ръководство на остров, възобновима хибридна технология, опция за „ black-start " и ограничение на пиков консуматор, като построява своето персонално знание за енергийните потребности на клиентите като водещ световен производител на съоръжение (ОЕМ). ЕЙ И Европейски Съюз внася значимата си експертиза в решенията за предпазване на сила въз основата на акумулатори в региона на комуналния бранш - за гъвкава пикова мощ, спомагателни услуги като контролиране на честотата, надеждност в преноса и разпределението, и приложения за консолидиране на възобновими източници на сила, датиращи от едно десетилетие обратно и представляващи няколко от най-големите съоръжения за предпазване на сила в света.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР