Сидни е напът да отчете най-влажната си година от 164

...
Сидни е напът да отчете най-влажната си година от 164
Коментари Харесай

Сидни е напът да подобри 164-годишен рекорд за проливни дъждове

Сидни е напът да регистрира най-влажната си година от 164 години насам, защото управляващите се готвят за огромни наводнения в източната част на страната, а през идващите три дни се чака да паднат още мощни дъждове, оповестява Си Ен Ен.

Според формалните данни до тази заран в Сидни са паднали 2157 мм дъжд за годината - малко по-малко от рекордните 2194 мм, сложени през 1950 година

Този ​​рекорд евентуално ще падне късно вечерта в петък и в събота, предвижда синоптикът на Бюрото по метеорология Джонатан Хау.

Това е едвам петият път, когато най-големият град в Австралия надвишава 2000 мм дъждове за една година, откогато стартира да се води статистика през 1858 година
 Австралия афишира бедствено състояние поради наводненията
Австралия афишира бедствено състояние поради наводненията

Бедствието в Нов Южен Уелс и Куийнсленд лиши живота на 20 души и наводни хиляди домове през последните две седмици

Източното крайбрежие на Австралия е в плен на многогодишно дъждовно събитие заради метеорологичния феномен " Ла Ниня ", нормално обвързван с увеличени превалявания, който три пъти през последните две години аргументи наводнения в предградията на Сидни и принуди десетки хиляди да изоставен домовете си.

Тъй като проливни дъждове се чакат в събота и неделя в огромна част от източната част на Австралия, управляващите предизвестиха жителите на Сидни да внимават за неочаквани наводнения и да стоят надалеч от наводнените пътища.

Много язовири и реки към този момент са претъпкани.

До края на годината се предвиждат още превалявания заради рядката трета подред поява на феномена " Ла Ниня ".

" С наближаването на пролетта и лятото ние към момента сме в дейния интервал на " Ла Ниня ", тъй че може да чакаме от ден на ден превалявания и това в действителност усилва риска от наводнения ", означават от Бюрото по метеорология на страната.
 Евакуираха десетки хиляди в Австралия поради най-тежките наводнения от десетилетия
Евакуираха десетки хиляди в Австралия поради най-тежките наводнения от десетилетия

13 души са загинали
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР