Сибил Лик е родена през 1917 г. в Мидланд, Англия.

...
Сибил Лик е родена през 1917 г. в Мидланд, Англия.
Коментари Харесай

Сибил Лик – модерната английска вещица

Сибил Лик е родена през 1917 година в Мидланд, Англия. Според нея се­мейството й владее от генерации вълшебен познания. Корените й по майчина линия могат да се проследят в остарялата вяра от 1134 година в Южна Ирландия, а от страна на татко и – измежду окултистите, доближени до съветския императорски двор.
Отличителните й зна­ци са покривало с качулка, просторни рокли, както и гарга на име мистър Хотфут Джексън, която седи на рамото й. Постоянно носи кристална огърли­ца, останала от баба й – също медиум, рускиня по генезис. Лик твърди, че най-знаменитият й предшественик е английска­та вълшебница Моли Ли, умряла през 1663 година Казват, че призракът й се разхожда с гарга на рамото.

Сибил има ви­сок разсъдък и рано про­явява писателска заложба, написа po-krasivi.net.

На 16 години приключва учебно заведение. Когато е на 9, Лик среща Алистър Кроули – чест посетител в техния дом. Тя го помни като приветлив човек с про­ницателен взор и живо­тински магнетизъм. Той й чете свои стихове, които я въодушевяват да стартира да написа лирика. Кроули й изяснява какъв брой са значими думите, притежаващи мощ, и какво е могъществото на звука.
Алистър споделя на баба й, че дребната Сибил е из­брана да стане меди­ум, когато той изостави окултните си занимания
Когато е на 15, Лик се за­познава с из­вестен пианист и диригент, кой­то е с 24 години по-възрастен от нея, и се влюб­ва в него. Два­мата се женят и пътешестват из Европа. Но на 18 Сибил оста­ва вдовица и се връща вкъщи.

Когато се връща от­ново в Англия, Лик се мести в Берли – селце в самия център на Ню Форест. Тя живее там измежду ромите и се приобщава към общината на Хорс, съществуваща повече от 700 години. С времето става висша жрица. Освен това има три печеливши магазина, търгуващи с антики.По-късно е отдадена в община в Южна Fранция, в Жорж де Луп – град­че покрай Ница. Тази околност през Средновековието е известна измежду катарите. Сибил е инициирана вместо по­чиналата си съветска вуйна, която е висша жрица на общината.

През 50-те години, до- като се разхожда, има мистично привидение. Сибил Лик споделя, че я обгръща ярка небесносиня свет­лина и тя схваща, че житейската й цел е про­повядването на остарялата вяра. Рекламата в пре­сата й носи популярност и притегля голям брой туристи в селцето.

В началото на 60-те се мести в Щатите, с цел да се откри трайно там. Отначало живее в Ню Йорк, след това се мести в Лос Анджелис, където се среща с някогашния секретар на Кроули – Израел Регйрди.

Работи като астролог, издава и лично астрологическо списание. През 1968 година разгласява първата си кни­га – „ Дневник на вещица­та “. Книгата провокира голям интерес измежду читателите.

Сибил Лик написа над 60 книги, води коментар­ни рубрики в междуна­родни вестници. Обича да повтаря, че в никакъв случай не е „ проповядвала “ вещерството, а единствено търси пояснение в религиозна­та философия на холизма, показвайки каква е раз­ликата й със сатанизма. Тя не утвърждава нудизма в ритуалите. Вярва в про­клятията. Пише и приказва за реинкарнацията, защото я управлява духът на Елена Блаватска – съучредителката на Теософското общество.

Сибил Лик изключително се увлича от змии и птици. Враната й я съпровожда до гибелта си през 1969 година Освен това има и опи­томена боа на име Мис Сашима. Лик умира в Мелбърн, щата Флорида, през 1983 г.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР