СИАТЪЛ (AP) — Сиатъл се съгласи да плати 10 милиона

...
СИАТЪЛ (AP) — Сиатъл се съгласи да плати 10 милиона
Коментари Харесай

Сиатъл ще плати 10 милиона долара на протестиращите, които казаха, че полицията е използвала прекомерна сила по време на протестите през 2020 г.

СИАТЪЛ (AP) — Сиатъл се съгласи да заплати 10 милиона $ на 50 стачкуващи, които заведоха дело за жестокия отговор на полицейското ръководство на расовата правдивост митинги през 2020 година, в съглашение, оповестено от юристи от двете страни в сряда.

Протестиращите бяха измежду десетките хиляди, които се събраха в центъра и в квартала на Капитолийския рид в продължение на седмици след убийството на Джордж Флойд от полицията в Минеаполис – интервал, в който полицейското ръководство на Сиатъл напусна постройката на Източния сектор, както и установяването на „ Протеста за окупирания Капитолийски рид “, зона от шест блока, завладяна от протестиращи.

Полицейското ръководство — ръководено от тогавашния шеф Кармен Бест — употребява нападателни техники, с цел да разпръсне тълпите, в това число мълния -взривяващи гранати, снаряди с дунапренови върхове и взривни топки, които експлодират и отделят пикантен газ.

В някои моменти по време на митингите хората от тълпите предизвикаха щет...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР