Си Ен ЕН съобщи днес, че е геолокализирала споделено в

...
Си Ен ЕН съобщи днес, че е геолокализирала споделено в
Коментари Харесай

Дълга руска военна колона се движи към Донбас

Си Ен ЕН заяви през днешния ден, че е геолокализирала споделено в обществените медии видео, показващо огромна колона от съветски военни машини покрай Матвеев Курган в съветската Ростовска област.

Машините се движат на северозапад, в посока към района на Донбас в Украйна.

Висш украински представител сподели през днешния ден, че съветската атака в Донбас " към този момент е почнала ", предупреждавайки, че Русия продължава да струпва сили в района.

В бележки по националната телевизия Вадим Денисенко, консултант на министъра на вътрешните работи, сподели:

" От моя позиция тази огромна атака (на изток) към този момент е почнала. Трябва да разберем, че тя няма да бъде повтаряне на 24 февруари,когато започнаха първите въздушни удари и детонации и ние казахме: “Войната започна”. Голямата атака де факто към този момент е почнала ".

Украински и западни представители споделяха в последните дни, че са следили ново разполагане на съветски войски в Донбас след огромните провали на Москва в опитите да превземе Киев.

В най-близките седмици в източните райони на Украйна ще се ожесточават бойните дейности сред украинските военни и съветските окупатори, заяви Туитър министерството на защитата на Англия.

" Бойните дейности в Източна Украйна ще се ускоряват през идващите две-три седмици, доколкото Русия продължава да пренасочва там своите сили ", се споделя в известието.

По данни на английското разузнаване офанзивите на Руската федерация както преди са съсредоточени против украинските позиции към Донецк и Луганск. Руските сили не престават да водят боеве и към Херсон и Николаев, а също по този начин възобновяват настъплението към Краматорск в Донецка област.

Заедно с това английското отбранително министерство съобщи, че съветските войски не престават да излизат от Беларус, с цел да се предислоцират за поддържат на окупационните сили в Източна Украйна.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР