Си Дзинпин си е осигурил исторически трети мандат като лидер

...
Си Дзинпин си е осигурил исторически трети мандат като лидер
Коментари Харесай

Си Дзинпин за трети път е лидер на Китай

Си Дзинпин си е обезпечил исторически трети мандат като водач на Китай след конгреса на Комунистическата партия, оповестиха държавните медии, представени от БГНЕС.

Централният комитет на Китайската комунистическа партия избра Си за собствен общоприет секретар за още един петгодишен мандат, заяви организация Синхуа.

Той даде обещание да работи " старателно като водач на Китай.

" Искам откровено да благодаря на цялата партия за доверието, което ни гласувахте ", сподели той пред публицисти.

Си даде обещание да " работим старателно при осъществяването на отговорностите си, с цел да потвърдим, че сме почтени за огромното доверие на нашата партия и нашия народ ".

Сега към този момент е съвсем несъмнено, че Си ще изкара трети мандат като президент на Китай. Той ще бъде публично разгласен по време на годишните законодателни сесии на държавното управление през март, съобщи Агенция Франс Прес.

Двадесетият конгрес завърши с избора на новия Централен комитет от към 200 висши партийни чиновници. Те се събраха, с цел да изберат Постоянния комитет - върхът на китайската политическа власт, на чийто връх Си седи твърдо.
Си реализира централизация на властта, каквато не е реализирал никой различен актуален китайски водач с изключение на Мао.

През 2018 година той анулира ограничаването за два президентски мандата и по този метод проправи пътя си към безсрочно ръководство.

Си също по този начин управлява възхода на Китай като втората по величина стопанска система в света, голямата военна агресия и надалеч по-агресивната световна позиция, която провокира мощна съпротива от страна на Съединените щати.

В речта си при откриването на 20-ия конгрес предходната неделя Си похвали достиженията на партията. Той обаче премълча вътрешните проблеми, като да вземем за пример затъващата стопанска система и вредите, нанесени от строгата му политика за нулев коронавирус.

По-рано церемонията по закриването на конгреса беше прекратена, защото някогашният водач Ху Дзинтао беше изведен от залата.

Слабият 79-годишен Ху в началото изглеждаше, че не желае да напусне първия ред на членовете на Постоянния комитет на Политбюро в Голямата зала на народа в Пекин, където седеше до президента Си Дзинпин.

Държавните медии оповестиха късно в събота, че Ху е настоял да участва на сесията, макар че не се усеща добре.

" Когато не се усещаше добре по време на сесията, неговият личен състав, в името на здравето му, го придружи до стая в съседство с мястото на съвещанието, с цел да си почине. Сега той е доста по-добре ", съобщи организация Синхуа в Туитър.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР