Шям Бабу Прасад спеше, когато потопът удари дома му. Той

...
Шям Бабу Прасад спеше, когато потопът удари дома му. Той
Коментари Харесай

Наводнения в Сиким Индия: „Държах ръката на мама, но водата ни раздели“

Шям Бабу Прасад спеше, когато потопът удари дома му.

Той и фамилията му са живели в Лал Базар, многолюден пазарен регион, ситуиран на брега на река Тиста в индийския щат Сиким.

„ Изведнъж вълна с височина към 15 фута удари дома ни и всички бяхме изхвърлени от нейната мощ “, сподели господин Прасад.

Той се държеше за вентилатор на тавана, с цел да оцелее в пороя, и беше избавен на идната заран. Но брачната половинка му, която беше с него предната вечер, я нямаше.

Г-н Прасад сподели, че водата ги е разделила. „ Изкрещях, извиках името й, само че щом водата бликна към нас, настана цялостен мрак и гласът ми се удави дружно с всичко останало. “

Повече от 10 дни по-късно, той към момента я търсеше.

Г-н Прасад е измежду 80 000 души, чиито животи бяха преобърнати, откакто ледниково езеро излезе от крайбрежията си, предизвиквайки смъртоносни неочаквани наводнения в хималайска страна. Най-малко 70 души, в това число девет бойци, починаха, хиляди бяха разселени, а 76 души към момента са в неопределеност след потопа на 4 октомври.

Как сигналите за наводнения в Индия можеха да спасят животи Надпревара с времето, с цел да спасите 102 изчезнали при наводненията в Индия

Сестрата на господин Прасад Сантоши Деви, която живееше в съседство, беше измежду тези, които изгубиха живота си.

" Мама и аз се държахме за ръце, само че силата на водата ни раздели. Звънях на майка ми доста пъти, само че нея я нямаше, “ сподели щерка й Чандини. Тялото на Деви е открито три дни по-късно.

Експертите споделят, че водата от езерото Южен Лонак се е спуснала каскадно по долината и е преляла над река Тиста, оставяйки диря от гибел и опустошение след него. Придошлите води унищожиха и язовир в долното течение на реката, което докара до повишаване на равнищата на водата.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР