Швейцарците отхвърлят на днешния референдум с 61 на сто от

...
Швейцарците отхвърлят на днешния референдум с 61 на сто от
Коментари Харесай

Швейцарците казаха да на антитерористичен закон и употребата на пестициди

Швейцарците отхвърлят на днешния референдум с 61 на 100 от гласовете възбраната на изкуствените пестициди. Това демонстрират първите планирани данни, оповестени от центъра gfs.bern след затваряне на бюрата за гласоподаване, съобщи Франс прес.

Също толкоз гласоподаватели - 61 %, са се оповестили срещу друга известна самодейност, предвиждаща държавни дотации единствено за фермери, които не употребяват пестициди, не използват антибиотици превантивно или редовно и отглеждат единствено толкоз животни, колкото могат да изхранват с продукция от личните си стопанства.

Според първичните данни множеството дали своят вот (57 на сто) поддържат закон, улесняващ полицията да подхваща превантивни дейности против " евентуални терористи " , макар предизвестията, отправени от Организация на обединените нации и " Амнести интернешънъл ".

Полицията ще може по-ефикасно да следи такива хора на възраст над 12 година, да лимитира придвижването им и да ги вика на наложителни диалози. От 15-годишна възраст - с утвърждението на правосъден орган, " евентуалните терористи " ще може да бъдат поставяни под домакински арест за период до 9 месеца.

Все още не се обрисува ясна наклонност в гласуването за не толкоз оспорван закон, който цели до 2030 да понижи на половина излъчванията от въглероден диоксид спрямо равнищата им от 1990. Противниците му споделят, че сходна наредба единствено ще усили разноските на бизнеса, а няма да помогне за опазването на околната среда, тъй като на Швейцария се падат единствено 0,1 % от световните въглеводородни излъчвания.

Същевременно швейцарците утвърждават с 61 на 100 закон против КОВИД-19, който дава на държавното управление спомагателни пълномощия за битка с епидемията и намаляване на последствията от нея за обществото и стопанската система.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР