Швейцарското правителство удължи със седмица до 26 април спешните мерки

...
Швейцарското правителство удължи със седмица до 26 април спешните мерки
Коментари Харесай

Швейцария удължи извънредните мерки до 26 април

Швейцарското държавно управление удължи със седмица до 26 април незабавните ограничения в страната, ориентирани към битка с ковид. Това заяви в сряда швейцарската телевизионна компания RTS, базирайки се на изказване на президента на страната.
Остава в действие възбраната за събития с брой на участниците повече от петима души. Освен това магазините ще продължат да бъдат затворени, като се изключи тези за храни. Преди това се предполагаше, че тези забрани ще бъдат годни до 19 април.
Правителството също разгласи в сряда, че е почнало създаването на методология за последователно облекчение на ограничаващите ограничения. Тази задача е поверена на Министерството на здравеопазването и Министерството на стопанската система. На своето съвещание на 16 април държавното управление има намерение да прегледа този въпрос. Очаква се първите изключения да влязат в действие преди края на април. Постепенното унищожаване на рестриктивните мерки има за цел да съживи икономическия живот.
Както министърът на стопанската система Гай Пармелен съобщи на конференция, „ производството е спаднало приблизително с 25% “. " Санитарните ограничения доведоха до тежки последствия: безработицата набъбна до 3%, 30% от чиновниците, т.е. 1,5 милиона души, станаха отчасти безработни ", сподели той. Пармелен не изключи повишаване на безработицата до 7%, призовавайки за " сериозна подготовка за дълбока и продължителна рецесия ". „ Трябва да работим, когато е допустимо, с цел да поддържаме икономическата интензивност на най-много, като прецизно съблюдаваме предписанията в региона на опазването на здравето “, заключи министърът.
Сега Швейцария е измежду първите 10 страни с най-висока периодичност на случаи на ковид в света. Към 8 април в страната са регистрирани 22 789 случая, починали са 705 души. През миналата седмица темпът на напредък на заболеваемостта понижа и през последните три дни не надвишава 600 нови случая на ден. Смъртността обаче не понижава. През миналия ден са умряли 64 души, а ден по-рано - 57 души.
Мерките за ограничение на обществените събития са в действие в Швейцария от 28 февруари. Първоначално събитията с над 100 участници бяха неразрешени. От 20 март лимитът е 5 души. Часовете в учебните заведения бяха анулирани, открита беше норма за обществено разстояние на публични места от два метра. Ресторанти, кина, фризьорски салони, а също и всички магазини, като се изключи питателните, не работят. Гражданите се предизвикват да стоят вкъщи. Това важи изключително за хора на възраст над 65 години, които имат хронични болести. Пълна карантина обаче не е оповестена в страната.
Всичко за ковид следете ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР