Швейцарският Йънг Бойс и сръбския гранд Цървена звезда не се

...
Швейцарският Йънг Бойс и сръбския гранд Цървена звезда не се
Коментари Харесай

Йънг Бойс и Цървена звезда не се победиха в зрелище в Берн

Швейцарският Йънг Бойс и сръбския гранд Цървена звезда не се победиха в зрелищен първи мач от плейофите за влизане в групите на Шампионската лига. Двубоят в Берн приключи 2:2, като вратарят на Звезда Милан Борян изигра следващ отличен мач. Звезда позволи първо гол, само че по-късно стигна до поврат, само че домакините се избавиха от загуба след дузпа, отсъдена посредством ВАР.

Двубоят в Берн се изигра при отлична атмосфера и по желан метод за домакините, които откриха още в седмата минута. Тогава след композиция сред Нсане и Асале се стигна до разкриване на резултата в интерес на швейцарците. Резултатът можеше да бъде подсилен минути по-късно, само че футболистът на домакините Ебишер не съумя да нанесе прецизен удар.

Швейцарците продължиха да са по-активният отбор, до момента в който гостите не успяваха да стигнат до голово състояние.
Така се стигна до 18-ата минута, когато Звезда изравни. Марин извърши корнер отляво. Милош Дегенек надскочи всички и с глава означи изравнителното попадение. Домакините упражниха сериозен напън, а единствено в границите на минута сред 25-ата и 26-ата вратарят на гостите Милан Борян направи две изключителни спасявания и опази равенството.

В 35-ата минута Марко Марин беше покрай втори гол за Звезда след една контраофанзива, само че топката беше изчистена от голлинията от защитник на домакините. Три минути по-късно Борян още веднъж се прояви ослепително. В края на полувремето Каняс от Звезда беше изблъскан жестоко без топка от състезател на домакините, само че не последва глоба от рефера. В края Дегенек стреля, само че не уцели вратата.
Втората част стартира фантастично за Звезда, като още при първата си офанзива сръбския отбор съумя да означи гол посредством Гарсия. В 49-ата минута сърбите можеха да създадат задатъка си още по-убедителен, когато след осъществяване на директен свободен удар Марко Марин топката едвам не влезе във вратата на Йънг Бойс.
Гостите, които бяха подкрепяни от над 3000 свои последователи, продължиха да бъдат по-опасния отбор на терена и с лекост стигаха до голови обстановки. В 63-ата минута шансът беше на страната на Звезда, откакто Асале пропусна от близко.

Феновете на Йънг Бойс се оживиха, а играта се придвижи в полето на гостите. В 72-ата минута се стигна до искания на домакините за дузпа, като се наложи реферът да употребява ВАР. Той уточни бялата точка за нарушаване на Ричмънд Боакие, а Гийом Оарау осъществя.

Изравнителното попадение даде подтик в играта на Йънг Бойс, като швейцарския отбор упражни сериозен напън в края. Удар на Оарау с глава изправи на нокти почитателите на Звезда, само че мина настрана.
В добавеното време Фастнахт стреля, само че неопределено. Така резултатът се резервира докрая и в последна сметка двата отбора не излъчиха победител.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР