Швейцарският тенисист Роджър Федерер заяви, че се чувства силен и

...
Швейцарският тенисист Роджър Федерер заяви, че се чувства силен и
Коментари Харесай

Федерер иска да участва на Laver Cup 2022

Швейцарският тенисист Роджър Федерер съобщи, че се усеща мощен и се възвръща по проект след следващата интервенция на коляното през месец август. Той не разкри по кое време ще се завърне на корта, само че разгласи, че чака с неспокойствие да играе на Laver Cup 2022.

„ Laver Cup е една от огромните ми фантазии през 2022-ра, уповавам се да съм изцяло подготвен още веднъж да играя тенис в „ О2 Арена “ в Лондон. Тази година ще е съвсем невероятно да се включа и знам, че по никакъв начин няма да ми е прелестно да виждам в профил, без да съм в кондиция за игра “, разгласи Федерер пред „ Eurosport “.

„ Иначе рехабилитацията ми върви доста добре и всеки ден се усещам все по-добре. Миналият интервал на възобновяване също беше много сполучлив и в този момент чак съм сюрпризиран, че се усещам толкоз добре. Също по този начин след толкоз години непрекъснато пътешестване е доста прелестно да съм вкъщи със фамилията “, добави носителят на 20 трофеи от шампионатите от „ Големия шлем “.

Заради смяната в международната класация около пандемията Маестрото към момента е в топ 10 - на 9-а позиция, като последно загуби четвъртфиналния си дуел на „ Уимбълдън “ от Хуберт Хуркач с 3:6, 6:7 (4), 0:6.

Заради проблеми с травми Федерер е изиграл едвам 19 мача от началото на 2020 година насам, а последната си 103-а купа той завоюва през октомври 2019 година на родна земя в Базел.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР