Швейцарският тенисист Роджър Федерер ще решава в последния момент дали

...
Швейцарският тенисист Роджър Федерер ще решава в последния момент дали
Коментари Харесай

Участието на Роджър Федерер на Laver Cup не е сигурно

Швейцарският тенисист Роджър Федерер ще взема решение в последния миг дали ще има сили да вземе присъединяване в идния шампионат за купа " Лейвър ", заяви неговият кондиционен треньор Пиер Паганини.

20-кратният първенец от шампионати за Големия шлем, който не е играл от Уимбълдън през 2021, разгласи в четвъртък, че ще постави завършек на кариерата си в огромния тенис след шампионата в Лондон. Паганини се съмнява дали той въобще ще може да излезе на корта в прощалната си конкуренция.

" Това най-вероятно ще бъде решение в последния миг. Сега той пробва да тренира на високо равнище, с цел да разбере дали е добра концепция да играе, или не ", споделя Паганини за швейцарския ежедневник " Блик ".

Федерер приключва кариерата си със 103 трофеи от шампионати на АТП, като единствено Джими Конърс има повече в Оупън ерата със 109. 41-годишният швейцарец прекара и рекордните 750 седмици в топ 10 на международната класация. Паганини твърди, че на Роджър му е станало ясно, че няма метод да се завърне в професионалния тур, " някъде през юли ".

Друг треньор - Северин Люти, обаче е на мнение, че именитият швейцарец ще бъде задоволително добре квалифициран, с цел да вземе отчасти присъединяване на Купа " Лейвър ".

" Неговата цел е да играе малко, само че не знаем още дали това ще се случи на сингъл, или на двойки. Определено има предпочитание да го направи. Тренираме по три часа всяка заран и по два следобедите. Направихме това предходната седмица и ще го създадем още веднъж през тази ", твърди той за " Блик ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР