Швейцарският търговец на стоки Gunvor се призна за виновен и

...
Швейцарският търговец на стоки Gunvor се призна за виновен и
Коментари Харесай

Gunvor ще плати повече от $660 милиона за разрешаване на случай на корупция в САЩ

Швейцарският търговец на артикули Gunvor се призна за отговорен и се съгласи да заплати повече от $660 милиона санкции и иззети облаги за това, което американските прокурори описаха като дългогодишна скица за подкупват чиновници в Еквадор, с цел да получат петролни контракти.

Министерството на правораздаването проверява бизнес покупко-продажбите на Gunvor в южноамериканската страна в продължение на четири години като част от поредност от следствия на дейностите на могъщите търговци на артикули, които сила и естествени запаси по целия свят.

Компанията беше упрекната във федералния съд на Съединени американски щати в скрит план за нарушение на Закона за задграничните корупционни практики, откакто нейни представители насочиха милиони долари към „ държавни чиновници на високо равнище “ в страната сред 2011 година и 2020 година, оповестиха прокурорите в петък.

Подкупите са били пренасочвани през американски банки от фиктивни компании в Панама и Британските Вирджински острови, прибавиха те, като разказват един случай, в ко...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР